Montblanc Summit 3 kan vara den första Wear OS 3 smartwatch som är kompatibel med iOS

Montblanc Summit 2+ © Alexandre Boero för Clubic

Nästa ansluten klocka av lyxmärket skulle kunna bäras av iPhone-användare, men med vissa begränsningar.

Det har gått flera år sedan Montblanc, känd för sina lyxiga pennor och lädervaror, gick in på marknaden för smartklockor med Summit-sortimentet.

En ny, noggrant designad premium ansluten klocka

Om några dagar kommer den nu tillverkaren att erbjuda sin Montblanc Summit 3, dess senaste version, efter Montblanc Summit 2+ som vi kunde testa 2021.

Denna nya iteration kommer att erbjuda en rund skärm med en storlek på 42 mm med en AMOLED-skärm med en upplösning på 416 x 416 pixlar. Boetten är tillverkad av titan för en premiumlook inspirerad av klocktillverkning.

Inuti enheten kommer det också att finnas 8 GB lagringsutrymme, 1 GB RAM och ett Snapdragon Wear 4100+-chip för att navigera genom de olika applikationerna som erbjuds av tillverkaren och tredjepartsutgivare.

Anslutning möjlig men begränsad med iOS

Denna anslutna klocka kommer också att ha den speciella egenskapen att bära med sig Wear OS 3, den senaste versionen av Googles operativsystem för anslutna klockor. För tillfället är det bara Samsung Galaxy Watch 4 som också inkluderar detta nya operativsystem.

Montblanc Summit 3 kommer också att ha möjlighet att användas av både Android- och iOS-smarttelefonägare. Om varumärket inte direkt har bekräftat denna möjlighet, indikerar Qualcomm, som tillhandahåller Snapdragon-chippet för klockan, att dess komponent inte kommer att vara begränsad till enbart Google OS och kan vara kopplad till Apples.

Var dock försiktig, upplevelsen som erbjuds kommer att vara långt, mycket långt till och med från den som erbjuds av en Apple Watch. iOS är inte det mest öppna systemet, och du förväntar dig att endast aviseringar ska visas på handleden, utan möjlighet att svara på ett meddelande eller samtal från klockan. Det är tunt, men det kan ändå räcka för en kundkrets för vilken stil går före funktionalitet.

Montblanc Summit 3 finns tillgänglig för förbeställning på märkets hemsida och kommer att finnas tillgänglig inom några dagar till ett utgångspris på 1 260 euro.

Om samma ämne:
Apple Watch SE 2 kan ha några trevliga överraskningar i beredskap för oss

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button