Molotov: kanalerna i TF1-gruppen blir också betalda

Molotov © Molotov

Det kostnadsfria erbjudandet om Molotov blir fattigare vecka för vecka. Efter att ha nått en överenskommelse om att fortsätta sända M6-gruppens kanaler, streamingplattform Pariser begår återfall.

Molotov meddelade måndagen den 7 februari ingåendet av ett avtal med TF1-gruppen om att sända sina kanaler till betalande abonnenter. Ett beslut som följer på hans fällande dom för varumärkesförfalskning.

TF1-gruppkanaler nu betalda

Veckorna går och ser likadana ut för Molotov. Internet-tv-plattformen, som nyligen överförts till den amerikanska flaggan, befann sig i hjärtat av två juridiska strider. En första med M6-gruppen, sedan avklarad, den andra med TF1. Med några veckors mellanrum dömdes streamingtjänsten hårt av fransk rättvisa till miljontals euro i böter för att ha sänt de två gruppernas kanaler utan tillstånd under flera år. I sitt beslut som fattades fredagen den 7 januari hade domarna gett den franska starten 15 dagar på sig att sluta sända kanalerna i TF1-gruppen (TF1, TMC, TFX, TF1 Séries Films och LCI).

En månad senare nådde plattformen äntligen en överenskommelse med gruppen. ” Molotov kommer nu att distribuera TF1-gruppens gratiskanaler i sina betalerbjudanden “, sa streamingtjänsten, som framför allt förlitade sig på tjänstens frihet för att locka nya användare. I detta skede utesluter avtalet gruppens betalkanaler (TV Breizh, Ushuaïa TV och Histoire TV) som fortfarande är under förhandling. “Repriser och bonusar” för TF1-kanalerna kommer att göras tillgängliga snart.

Ett fattigt gratiserbjudande

Denna situation är inte oöverträffad, eftersom uppstarten hade nått en liknande slutsats med M6-gruppen, vars kanaler också är reserverade för Molotovs betalerbjudande. Mer konkret kommer endast Molotov Plus-prenumeranter (faktureras till 3,99 euro per månad) att kunna fortsätta att dra nytta av de två gruppernas kanaler, det vill säga cirka 250 000 användare endast på ” mer än 18 miljoner användare hävdat av bolaget.

Från och med nu är det gratiserbjudande som den franska applikationen baserades på fråntaget en stor flotta av kanaler. ” Molotov beklagar denna situation och bekräftar på nytt sitt engagemang för gratis DTT-kanaler för alla. Det är också viktigt att notera att alla andra DTT-kanaler är tillgängliga gratis på Molotov, förutom TF1- och M6-grupperna. ”, underströk ansökan i ett pressmeddelande.

Källa: Huvudstad

Relaterade Artiklar

Back to top button