Molotov förlorar också mot TF1: TF1-, TMC- eller TFX-kanalerna skärs av i väntan på ett avtal?

Molotov © Molotov

Streamingtjänsten Molotov fick en ny fällande dom av domstolen i Paris. Han är sanktionerad med flera miljoner euro i ersättning till TF1 för ” förfalska “.

Veckorna går och ser likadana ut för Molotov. Den parisiska streamingplattformen, som nyligen gick under amerikansk flagg, har en rad motgångar som en tiktokeur laddar upp videor. Huvudstad berättar att uppstarten i Paris återigen dömdes hårt, fredagen den 7 januari. Parisdomstolen beordrade Molotov att betala 8,5 miljoner euro till TF1. Domarna ger honom 15 dagar på sig att följa beslutet, med ett strängt straff på 75 000 euro per dag för försening.

TF1 och Molotov hamnade i ett återvändsgränd…

Det är ett nytt slag för Molotov. Applikationen som fungerar som TV-streamingtjänst ålades att betala 8,5 miljoner euro till TF1-gruppen, som krävde dubbelt så mycket. Sedan 2019 har Molotov sänt tv-gruppens kanaler utan kontrakt eller tillstånd. För TF1 handlade det inte om att förbjuda Molotov att integrera sina kanaler i sin tjänst, utan om att få ersättning för sändningar.

Tidigare fanns detta förhållande mellan de två enheterna, eftersom Molotov betalade 1,5 miljoner euro per år till TF1-gruppen. Men det experimentella kontraktet hade avslutats under loppet av 2019. TF1-gruppen hade då föreslagit en ny prislista, som minskade i takt med antalet prenumeranter, med ändå minst 4 miljoner euro per år. Men detta förslag avvisades av Molotov, som ansåg det orättvist, särskilt med tanke på det lägre belopp som teleoperatörerna betalade för att sända kanalerna via deras internetboxar (i förhållande till antalet användare).

Molotov försökte förhandla genom att lyfta fram sitt antal aktiva användare, som bara är 4 miljoner, medan företaget redan vid flera tillfällen har skryt med att totalt ha mer än 17 miljoner användare. Ett argument som inte håller, enligt domarna.

Redan ett avtal med M6, kanske ett liknande med TF1?

En annan rättegång pågår mellan TF1 och Molotov. Handelsdomstolen i Paris kommer snart att ta ställning till ett förfarande som inletts av streamingplattformen. Men det är mycket möjligt att Molotov inte kommer att behöva betala de 8,5 miljoner euro som härrörde från hans fällande dom. Molotov och TF1 pratar fortfarande, och det är troligt att en vänskaplig överenskommelse snart kommer att hittas mellan de två parterna, så att kanalerna kan sändas. Speciellt eftersom det nyligen har funnits ett prejudikat.

I början av december dömdes Molotov i ett liknande förfarande, denna gång för att ha sänt M6-gruppens kanaler utöver avtalet som band de två företagen fram till mars 2018, alltid därför för ” förfalska “. Parisdomstolen sanktionerade sedan Molotov med böter på 7 miljoner euro som ska betalas till M6.

Ungefär tio dagar senare, den 17 december, meddelade Molotov och M6 att de hade nått en vänskaplig överenskommelse som avslutade en konflikt som sträckte sig fyra år tillbaka i tiden. Sedan dess kan Molotov fortsätta att sända M6-gruppens kanaler, men i en betalversion av applikationen (reserverad för abonnenter och inte längre för enkla användare), Molotov Plus, tillgänglig för 3,99 euro / månad. För närvarande är kanalerna i TF1-gruppen fortfarande tillgängliga gratis på plattformen.

Källa: Huvudstad

Relaterade Artiklar

Back to top button