Moley Robotics: den nya robotiken som är lämplig för lata kommer att laga middag för 300 tusen …

Artificiell intelligens gör sin väg mer och mer med åren och når till och med kök runt om i världen. Detta gör miljontals användare glada som är trötta på att laga mat efter en svår dag eller många timmars arbete. Och det gör den brittiska startupen också Moley Robotics han satte upp, ja, han “hängde” en bostadsrobot. Den är utrustad med vitvaror, skåp och mycket mer.

Moley Robotics: den nya gränsen för artificiell intelligens

Den här gången pratar vi inte om de vanliga robotarna med en “mänsklig” figur utan om armar som kan göra vad som helst. Dessa (signerade tillsammans med tyska Schunk) sträcker sig från ovan och rör sig fram och tillbaka med hjälp av rälssystemet integrerat i taket. kan tillaga olika rätter hantera kastruller, redskap och induktionshällen. Dessutom handlar det om blandning av ingredienser och rengöring. Roboten i fråga är utrustad med kameror och sensorer som markerar ingredienser och verktyg. Varje utrymme och behov har sin egen passande modell, som uppenbarligen använder 5000 recept inspelade över tid av olika kockar.

Men allt sköts för närvarande av en ägaresom håller ett öga på dign pekskärmspanel på vilka de rätter du tänker tillaga är markerade. Hittills vet vi inte mycket om smaken och det slutliga resultatet av rätterna som gjorts av startupen Moley Robotics. Vi kan dock berätta att kostnaderna inte alls är låga: i själva verket går du från 340 000 dollar till 280 tusen euro.

Relaterade Artiklar

Back to top button