Möjlig rysk cyberattack på Sicilien och Medelhavet

Obehag för boende i södra delen av Sicilien. Hypotesen om en rysk cyberattack genom Jammer-teknik.

Vad händer under dessa timmar

sicilianska medborgaresom bor i den södra delen av ön, de skulle få svårigheter med att använda mobiltelefoner och i tv-sändningar.

Enligt den senaste informationen skulle dataöverföringar på smartphones och TV-apparater äventyras.

Likaså också militär kommunikation mellan fartyg och Natos baser är omöjliga.

Ett faktum som anses vara mycket allvarligt, vilket tros bero på inblandning av sovjetisk teknologi, utformad just för att blockera militära sändningar.

De besvär som medborgarna upplevde skulle bara vara en bieffekt av den plan som lagts på plats för att hindra de militära styrkorna, som övervakar situationen i kriget mellan Ryssland och Ukraina på avstånd.

Det finns faktiskt militär teknik som låter dig blockera överföringar som definieras i tekniska termer “Jammer”.

Dessa Jammers är definitivt ingen ny uppfinning. NATO besitter också denna utrustning och den relaterade motoffensiven, men det är troligt att de överraskades eftersom en attack av denna typ inte förutsågs.

Ryska cyberangrepp: ett strategiskt område i Medelhavet

Detta område av Medelhavet är så viktigt för närvaron av amerikanska baser, i själva verket anses det vara ett område av stor militärstrategisk betydelse.

Den uppkomna situationen skulle kunna tolkas som ett fientligt tecken mot Natoländer och hur en rysk uppgörelse som visar sig kunna slå även på stora avstånd.

I nuläget är det inte känt hur länge problemet kan kvarstå. Säkert arbetar militären redan för att försöka återställa kommunikationenav avgörande betydelse i dessa nödsituationer.

Om än för tillfället koalitionen Nato har kategoriskt uteslutit all militär intervention Till stöd förblir uppmärksamheten alltid hög genom att övervaka alla rörelser och attacker som äger rum under dessa timmar på det ukrainska territoriet.

Relaterade Artiklar

Back to top button