Mobiltelefoni: UFC-Que Choisir släpper sin första barometer för året

smarttelefonspion © Thirdman / Pexels

Orange, SFR, Free Mobile, Bouygues Telecom: vilken operatör som erbjuder de bästa hastigheterna och inom vilka områden?

UFC-Que Choisir publicerar den 20 januari en prestandabarometer över de olika operatörernas mobilnät. Uppgifterna samlades in från QuelDébit-applikationen som lanserades förra sommaren, som ger oss sina första resultat.

Orange i täten

Föga överraskande är Orange hastighetsledare. I genomsnitt uppmättes nedlänkshastigheter på 61,5 Mbps och upplänkshastigheter på 12,8 Mbps för operatören.

På nedladdningsprestanda tar SFR andra plats med 40,7 Mbps, medan Free Mobile och Bouygues Telecom ligger mycket nära varandra på 37,5 respektive 36,5 Mbps. Klyftan mellan Orange och dess konkurrenter är betydande.

Det minskar när det kommer till genomsnittliga uppladdningshastigheter. Bouygues Telecom når 11,1 Mbps, SFR ligger på 10,6 Mbps och Free Mobile tar upp baksidan med 8,9 Mbps.

Gratis imponerar på landsbygden

I sin rapport jämför UFC-Que Choisir också prestanda i stads- och landsbygdsområden. I stan gör Orange det ännu bättre än alla andra med 90 % av testerna som överstiger 8 Mbps nedladdningshastigheter. Denna andel sjunker till 80 % för Bouygues Telecom och 71 % för Free Mobile och SFR.

På landsbygden, å andra sidan, är Oranges ledning mindre och slår Free Mobile med endast en liten poäng (74 % mot 73 %). Iliad-operatören har vänt utvecklingen efter misslyckandet i antenndelningsförhandlingarna med Orange för att förbättra sitt nätverk. SFR ligger på 65 % och Bouygues Telecom på 61 %.

Slutligen framkallar UFC-Que Choisir 5G. I genomsnitt ger den nedladdningshastigheter på 225 Mbps, jämfört med 44 Mbps för 4G. Men 5G är fortfarande svårt att fånga på grund av låg täckning och är inte nödvändigtvis nödvändigt för att surfa under bra förhållanden: andelen webbsidor som laddas på mindre än 3 sekunder är liknande i 4G och 5G.

Källa: UFC-Vad ska man välja

Relaterade Artiklar

Back to top button