Mobiltelefon: så här kan ett till synes harmlöst verktyg spionera på oss

Vår älskade mobiltelefon, ett av verktygen som nu har blivit oskiljaktiga! Ingen glömmer det hemma och om det händer försök att göra allt för att återställa det. Men det här tekniska genombrottet är verkligen så ofarlig hur många tänker? Det är därför en mobiltelefon faktiskt kunde spionera på oss och även stjäla alla våra personuppgifter.

Mobiltelefonen: en livskamrat som kanske få riktigt känner till

Hur många gånger har det hänt att hitta en annons på Facebook, Instagram eller andra sociala medier om något som det har pratats om kanske några dagar eller timmar innan! Förundran saknades verkligen inte. Därav tvivel om att mobilen, denna resesällskap, kanske inte är så mycket en vän.

Det kan mycket väl vara så att han verkligen är med konstant lyssnande sedan vidarebefordra personuppgifter till andra applikationer eller företag? är exakt Peter Hannay för att bekräfta det. Denna konsult av Cybersäkerhet förklarade hur vår mobil kan att memorera våra fraser för att optimera till exempel användningen av röstassistenter Som Google Assistant eller Siri.

Uppenbarligen blir de företag som har utvecklat dessa tekniker ägda av denna information och kan använda dem för att föreslå reklam- eller tjänster skräddarsydda för användaren. Mobiltelefonen då fortsätter alltid att lyssnamen dess mål är inte farliga.

Följaktligen finns det inget att oroa sig för eftersom informationen som hörs endast kommer att tjäna till förbättra interaktionen med själva mobiltelefonen eller med apparna installerade. Icke desto mindre, visa Sushirestaurangen som det pratades om med familj eller vänner lite tidigare.

Vad du ska göra för att inte bli hörd av din smartphone

För dem som är särskilt angelägna om denna funktion kan de också bestämma sig för det neka din mobiltelefon tillgång till mikrofonen. På så sätt kommer inget mer att höras och uppenbarligen kommer inte ens röstassistenterna att vara så uppmärksamma när det gäller att förstå vad som kommer att krävas av dem.

Samma sak gäller apparna för de vanligaste sociala nätverken, inklusive Twitter, Facebook, Instagram och alla andra. Gå bara till inställningarna och inaktivera åtkomst till mikrofonen.

Å andra sidan är målet med spion app som det är nödvändigt att skydda sig från eftersom de är farliga.

Relaterade Artiklar

Back to top button