Mobbning i skolan: #Anti2010 hashtaggen borttagen från TikTok

Trakasserier på internet

Det är utmärkta nyheter: Tick ​​tack
meddelar att den raderade resultaten när en sökning efter #Anti2010 startade. Det sociala nätverket reagerade därför efter det ramaskri som denna trend orsakade.

Tråden i dessa publikationer, som redan har visats nästan 40 miljoner gånger (!), är därför inte längre tillgänglig. TikTok meddelar att det kommer att studera varje innehåll som bär denna hashtag från fall till fall för att ta reda på om det behöver raderas.

Läs också:
#AppleToo: när några anställda i Cupertino-företaget höjer sina röster

40 miljoner visningar på TikTok #Anti2010-flöde

TikTok meddelar att de officiellt har vidtagit åtgärder mot #Anti2010-trenden. Denna skuldframkallande rörelse lanserades på detta sociala nätverk i synnerhet för att uppmuntra elever i de högre klasserna att håna, till och med förödmjuka sjätteklassare som återvänder till college i år, och de allra flesta är födda 2010.

En rörelse som tas på största allvar av flera föreningar som kämpar mot barntrakasserier och fördöms allmänt i Frankrike, och som ibland väcker våldsamma reaktioner, som youtubern TiboInshape på Twitter ovan.

Ministern för nationell utbildning, Jean-Michel Blanquer, reagerade också via Twitter: ” Jag ser att det finns en växande rörelse som består av dåligt välkomnande av elever från 6e och irriterande elever födda 2010. Det är så klart helt dumt, det strider mot våra värderingar, kom ihåg när du var 6e er själva, det var speciellt att komma till college, och ni räknade med allas vänlighet. »

TikTok studerar för närvarande, från fall till fall, varje video som publiceras med hashtaggen #Anti2010, för att potentiellt förbjuda den i händelse av bristande efterlevnad av dess regler. Med nästan 40 miljoner visningar på flödet är fenomenets omfattning sådan att vaksamheten ökar, särskilt när det gäller beteenden relaterat till (cyber-)trakasserier av de yngsta.

Om du är ett vittne eller ett offer för nätmobbning, ring 3018 och 3020 i händelse av trakasserier.

Källa: BFM-TV

Relaterade Artiklar

Back to top button