Mitsubishi förbereder en hybridversion av sin lilla Colt

Mitsubishi Colt 2023 © (Bild: Mitsubishi)

Varumärket Mitsubishi kommer att lansera en ny version av sin stadsbil Colt nästa år.

Teasern föreslår en modell som till stor del är inspirerad av en annan välkänd liten stadsbil, French this time, som har “helt bra”.

Mitsubishi Colt / Renault Clio: samma kamp?

År 2023 kommer märket Mitsubishi att lansera en ny generation av sin stadsbil Colt i Europa, vars första version går tillbaka till tidigt 1960-tal. Den japanska tillverkaren kommer uppenbarligen att kunna förlita sig på en allierad att välja på: Renault.

Således kommer den här sjunde generationen av Mitsubishi Colt att underteckna den stora återkomsten av märket i Europa, tio år efter att den föregående generationen slutade. En ny bil som till stor del ska vara inspirerad av en emblematisk modell från Renault, Clio.

Mitsubishis presentation lämnade faktiskt inga tvivel om förhållandet mellan de två modellerna, båda utvecklade från CMF-B-plattformen. Förmodligen bör den nya Mitsubishi Colt ge efter för hybridmotorns krav och kommer att tillverkas i Turkiet.

Renault Clio E-Tech 145 test: vi testade den enda franska hybridbilen

Medan japanska Toyotan har nått oöverträffade framgångar med sin hybrid Yaris tillverkad i Frankrike i tio år, har Renault äntligen lanserat en fransk rival i sina hjul tack vare sin Clio utrustad med den ursprungliga E-Tech-motorn.
Läs mer

Källa: Carscoops

Relaterade Artiklar

Back to top button