MIT-forskare har designat drönare inspirerade av flygande insekter

MIT Insektsdrönare © MIT

De är små, kvicka och otroligt tåliga drönare, som en fluga som du fortsätter att jaga men kommer tillbaka för att attackera. Flera forskare vid MIT och Harvard har byggt en ny typ av drönare som är visuellt imponerande och tar sig an flygande insekters manövrerbarhet.

Dessa 5 mm långa drönare är utrustade med lätta och flexibla material. Den centrala delen är gjord av kolnanorör och gummi, vilket gör att drönaren inte väger mer än 0,6 gram.

Läs också:
MIT utvecklar en robot som kan skriva ut funktionella drönare och robotar

500 vingslag per sekund

Denna forskning leddes av en forskare från Massachusetts Institute of Technology (MIT), i samarbete med Harvard och universitetet
Hongkongs kommun.

Utgångspunkten: skapa en drönare som kan flyga inomhus. ” Om vi
titta på majoriteten av drönare idag, de är oftast ganska stora. De flesta av deras applikationer involverar flygning utomhus. Frågan är: kan vi skapa en robot storleken på en insekt som kan röra sig genom ett mycket trångt utrymme?
frågar professor Kevin Yufeng Chen, på MIT:s hemsida.


För att uppnå detta skapade Kevin Yufeng Chen en drönare 5 mm lång, med en vikt på 0,6 gram. Han förlitade sig på flexibla ställdon
tillverkade av gummicylindrar, själva belagda med kolnanorör. Drönare har ingen motor, på grund av utrymmesbrist. För att fungera utsätts de för en elektrisk spänning, som sträcker ut gummit och låter det flaxa med vingarna cirka 500 gånger per sekund, motsvarande en humla.

Läs också:
DJI presenterar officiellt sin nya FPV-drönare

Hållbar och användbar?

Denna hastighet gör att drönaren kan uppnå en viss motståndskraft, enligt forskaren. ” Du kan slå den när den flyger och den kan återhämta sig. Han kan också utföra aggressiva manövrar som kullerbyttor i luften han fortsätter.

För tillfället väntar många utmaningar på den potentiella utvecklingen av dessa drönarinsekter, först och främst deras autonomi. Men på lång sikt skulle de kunna navigera i miljöer med komplexa maskiner genom att bära en kamera. ” Ta till exempel inspektionen av en turbinmotor. Du skulle vilja att en drönare rör sig i den [cet espace clos] med en liten kamera för att kontrollera sprickorna på turbinplattorna förklarar forskaren. Med denna drönare blir det nu möjligt!

Källa: Engadget
, MIT

Relaterade Artiklar

Back to top button