Mirror Scam: Busto är måltavla av bedragare

där han nackdelar av spegeln verkade ha lösts upp i luften, och istället är den här igen, redo att attackera de mest naiva offren som strövar i Italien. Men den här gången, för att bli slagen, hittar vi Busto Arsizio kommun, som har sett två föga kända ansikten vandra genom sina gator. Metoden för att närma sig bytet? Väldigt enkelt. Inget mer än enbil med trasig spegel.

Spegelbluff: hur bedrägeriet är uppbyggt

Brottslingarnas ursprungsplatser är långt borta: en ligger i Neapel och är 43 år, den andra är från katolik och han har 41. Dessa vandrar runt på gatorna i Busto i en bil som redan har en trasig spegel. Så det är bara att kasta en sten för att träffa offren och sedan anklaga dem omedelbart efter att ha träffat deras bil. Genom att få honom att tro att han har kört på sin egen bil lyckas de två torterarna nå målet: att få skadan reparerad utan att tillgripa försäkring (och därmed undvika försäkringshöjningarna) och lösa skadan med kontanter.

Lyckligtvis finns det inga vattenfall i Busto Arsizio och de kallade genast carabinieri. Bedrägeriavsnittet i det här fallet upprepades både i mars och i september. Bytet är i allmänhet kvinnor eller äldre och till dessa kräver bedragarna en ersättning på 223 euro för att åtgärda den falska skadan och för att inte misstänka den.

Processen avslutades: åklagaren förklarade att utredningens slut och är redo att väcka åtal mot paret. Inget utesluter dock att de två under tiden har kunnat genomföra andra bedrägeriplaner.

Relaterade Artiklar

Back to top button