Miracle Workers recension: Att göra en bra antologiserie är inte raketvetenskap

Mirakelarbetare © TBS

Orättvist glömt i vår urval av den bästa antologiserien, Mirakelarbetare kommer nu att kunna ta sin revansch i denna dedikerade artikel. Det måste sägas att showen, framför allt buren av Daniel Radcliffe och Steve Buscemi, lägger ihop egenskaperna under tre olika säsonger, men alltid underhållande.

Skärmsläckaren[s] S08E05 📺 : Mirakelarbetare

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien (eller i alla fall spåret som används i introduktionen):


Sammanfattning

Miracle Workers datablad

Information

Kön
Fantasy, Drama, Komedi, Romantik

Prestation
Simon Rich

Redaktör
Broadway Video, Stillking Films, Studio T

Plattform
MyCanal

Antal säsonger
4

Antal avsnitt (totalt)
27

Klassificering
Rekommenderas inte för personer under 10 år

Mirakelarbetare i hjärtat

Om du regelbundet läser denna kolumn – redan, tack! -, du känner säkert till min speciella attraktion för antologiserier. Och, om du har läst artikeln som ägnas åt Man söker kvinna, du vet också att jag uppskattar Simon Richs arbete. Det är därför logiskt att skärmsläckaren[s] diskuterar hans senaste skapelse här: Mirakelarbetareen komediantologiserie som nu består av tre säsonger.

Den första är en bearbetning av romanen Vad i Guds namnav Simon Rich själv, följande två, textade Mörka tider och Oregon Trail, naturligtvis ta helt andra riktningar. Anthologie kräver, om vi hittar de flesta skådespelarna från en säsong till en annan, att miljön, karaktärerna och till och med manusgenren förändras helt, utan att dock förlora en humoristisk bakgrund.

Mirakelarbetare © TBS

I den första säsongen av Mirakelarbetarevilket påminner ibland Det bra stället, tittaren följer särskilt Craig (Daniel Radcliff), en låg nivå ängel som måste hantera mänsklighetens böner. När hans chef, God (Steve Buscemi), bestämmer sig för att förstöra jorden för att ägna sig åt något mer intressant, bestämmer sig Craig för att slå sig samman med sin kollega Eliza (Geraldine Viswanathan) för att utföra ett sant mirakel.

I den andra tar serien riktning mot medeltiden och vänder på rollerna. Daniel Radcliff blir en helt frånkopplad prins och Steve Buscemi går från en dum Gud till… Al Ramassemerde, vars handel är i efternamnet. Otur för Geraldine Viswanathan: hon spelar hennes dotter, som drömmer om ett annat liv.

Slutligen omfamnar den tredje säsongen vilda västern-atmosfären och vi hittar våra hjältar på den farliga vägen till Oregon. Skådespelaren av Harry Potter blir den fastnade pastor Hesekiel och den av Reservoarhundar befinner sig i Benny the Teen, en ökänd fredlös. Den sista av huvudtrion här förkroppsligar Prudence, en karaktär med ett totalt olämpligt namn.

Arbete, svält, borta

Kort sagt, du kommer att ha förstått det, de tre säsongerna av Mirakelarbetare är väldigt olika, och ändå delar de gemensamma poäng, förutom de återkommande huvud- och sekundäraktörerna. Alltid rolig, ibland till och med rolig (men sällan så mycket som Det bra ställett.ex.), med en touch av naivitet, simmar serien alltid i det absurda och referenserna (men på sätt och vis lite mindre utpräglade än Man söker kvinna).

“Om du letar efter små humoristiska pastiller att konsumera snabbt är formatet idealiskt. »

Den andra säsongen matas från någon annanstans utan att gömma sig för vibrafon Monty Python, och skådespelarna och skådespelerskorna har helt klart roligt i sina roller. Observera i förbigående att karaktärerna som Geraldine Viswanathan förkroppsligar i allmänhet är de mest motiverade och starkaste, de som drar upp rollerna som Buscemi och Radcliff, ofta förlorade eller uppflugna.

Mirakelarbetare © TBS

Potter i väst

Årstidernas korta format Mirakelarbetare (7, 10 respektive 10 avsnitt) är lika mycket ett plus som ett minus.

Om du letar efter små humoristiska surfplattor att konsumera snabbt är formatet idealiskt. Å andra sidan kommer människor som föredrar sina serier mer arbetade, utarbetade, rika sannolikt att förbli missnöjda när det sista avsnittet av varje säsong kommer. Detta var särskilt mitt fall på det första, som ändå är min favorit med det tredje, vars sista avsnitt är bland de bästa.

Mirakelarbetare © TBS

Mirakelarbetare kanske inte är årets roligaste eller mest effektiva serie, men den är utan tvekan en av de mest originella och roligaste. Och sedan, att se Daniel Radcliff och Steve Buscemi vandra runt är ett nöje som låter dig förlåta och acceptera några små irrfärder, det måste erkännas.

Mirakelarbetare7

Mest

  • Du gillar knäppa antologiserier
  • Du vill se Daniel Radcliffe och Steve Buscemi i atypiska roller
  • Du letar efter ett kort format

De mindre

  • Du gillar inte antologikonceptet
  • Offbeat humor talar inte till dig
  • Du föredrar långa serier


De två första säsongerna av Mirakelarbetare finns på Canal+. Säsong 3, som nyligen sändes på TBS, borde utan tvekan komma dit snart.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

MyCanal

Se erbjudandet

Läs meddelandet


8

MyCanal

  • De senaste filmerna i första körningen
  • Ett abonnemang inklusive Netflix, OCS och Disney+
  • Ett väl genomtänkt intuitivt gränssnitt

Den franska koncernens tjänst erbjuder det mest omfattande erbjudandet vad gäller innehåll, med (mycket) nya filmer och många serier tillgängliga i en enda applikation. Självklart påverkas priset men Canal+ erbjuder en framgångsrik produkt som passar unga och gamla.

Den franska koncernens tjänst erbjuder det mest omfattande erbjudandet vad gäller innehåll, med (mycket) nya filmer och många serier tillgängliga i en enda applikation. Självklart påverkas priset men Canal+ erbjuder en framgångsrik produkt som passar unga och gamla.

Relaterade Artiklar

Back to top button