Minecraft säger ett stort “nej” till NFT

Minecraft

Till skillnad från många videospelsjäder, Minecraft kommer (för nu) inte att svara positivt på sirenerna från NFT.

Efter en begäran om insyn från spelgemenskapen i detta ämne har Microsoft och Mojang Studios delat upp ett blogginlägg som syftar till att förklara varför de inte planerar att integrera eller stödja NFTs i Minecraft.

Ett kubikutrymme öppet för alla

Enligt Microsoft och Mojang går stödet från NFTs i deras globalt framgångsrika spel emot många av reglerna som gjorde framgången för Minecraft. Den massiva multiplayer-titeln har alltid syftat till att göra dess innehåll tillgängligt för alla.

En NFT är dock till sin natur motsatsen till en sådan öppenhet, eftersom det handlar om föremål av begränsad och exklusiv karaktär. Det är därför Mojang och Minecraft inte har några planer på att integrera blockchain-teknik i sina klientapplikationer och servrar. Detta för att upprätthålla den sunda och inkluderande identiteten hos Minecraft.

Med tanke på att spelet körs genom olika servrar, varav de flesta ägs av spelarna själva, fruktar Microsoft och Mojang också riskerna med tredjeparts NFT-skapelser. Enligt dem kan detta leda till missbruk för att ta ut bedrägliga eller inflationsdrivande summor av andra medlemmar i samhället.

Varje form av försäljning under rocken blir alltså systematiskt hårt tillrättavisad Minecraft. Målet är naturligtvis inte bara altruistiskt, det är att koncentrera sådan försäljning till en marknad ägare.

Non-Farmable-Tokens

Utgivaren och studion bakom spelet påpekar också att den spekulativa aspekten och investeringsmentaliteten som oundvikligen följer med integrationen av NFT i vilken media som helst kommer, enligt dem, att smutskasta spelarupplevelsen.

Dessa skulle riskera att avleda deras uppmärksamhet från det primära målet att Minecraft : leka tillsammans, bygga en värld hand i hand, kort sagt, ha kul tillsammans. Att tvinga användare att utföra olika specifika aktiviteter intensivt för att hoppas på att få en NFT strider fortfarande mot idén om ett hälsosamt och inkluderande spelutrymme.

Av alla dessa skäl och tills vidare kommer blockchain-tekniker och NFT inte att tolereras någonstans Minecraft. Microsoft och Mojang säger dock att de kommer att fortsätta att övervaka utvecklingen av dessa kryptovaluta-relaterade teknologier. Om allt detta i slutändan tillåter integration som respekterar spelets kardinalregler, kanske situationen kommer att förändras.

Källa: Minecraft

Relaterade Artiklar

Back to top button