Mindre än 30 % av Android-smarttelefonerna skulle köras på version 11 eller senare

Google Pixel 6 © Google

Medan trenden förbättras, fortsätter skillnaderna i Android-distribution att vara ett ekosystemproblem.

Medan Android 13 lanseras i beta och bör distribueras i stabil version mot slutet av sommaren, körs många smartphones fortfarande på ett OS som inte har uppdaterats på flera år.

Android 10 är fortfarande populärt

De senaste uppdelningssiffrorna för Android har släppts, och vi kan se att trots Googles ansträngningar å ena sidan och flera smartphonemärken å andra sidan för att förbättra mjukvaruspårningen av produkter, finns det fortfarande ansträngningar att göra.

Endast 28,3 % av mobilerna skulle köra Android 11 eller en senare version (därför inklusive Android 12, Android 12L och Android 13 beta). Mindre än en tredjedel av Android-mobilflottan har därför en ny version av operativsystemet, Android 11 redan från september 2020.

Android Distribution © 9to5Google

Nästan en fjärdedel av smartphones (23,9 %) kör fortfarande Android 10, medan Android 9 fortfarande finns på 16,2 % av enheterna. Android 8, som introducerade Treble-funktionen för att hjälpa utvecklare att snabba upp och underlätta distributionen av Android-uppdateringar, är installerad på 11,6 % av enheterna.

Om samma ämne:
Windows 11 hoppar direkt till Android 12L för att köra appar

Källa: 9To5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button