Min TF1 Max recension: vad är det betalda prenumerationserbjudandet från TF1-gruppen värt?

tf1-max-2

Efter en kort testperiod i en mycket liten kommitté öppnade TF1 sitt betalda repriserbjudande för en handfull av sina mest lojala användare. Kallas My TF1 Max och läggs till kanalens gratiserbjudande, med några ganska intressanta tilläggsfunktioner. Låt oss se vad det är.

Sammanfattning

En annan SVoD-plattform?

Nej, My TF1 Max är inte ännu en streamingplattform som skulle konkurrera med Netflix, Prime Video eller Salto. Tanken här är att erbjuda ett “premium” repriserbjudande, utan all reklam, och utökat med ytterligare alternativ, inklusive tematiska kanaler.

My TF1 Replay Max är därför tänkt att vara ett komplement till MyTF1 och Salto (där gruppen är en av aktieägarna), i synnerhet genom att fokusera sin kommunikation på strömmande sändningar snarare än serier. Ett lite annorlunda tillvägagångssätt, även om skillnaden förblir svag.

tf1-max-4

Vilket pris för My TF1 Max?

Under denna förlängda betaperiod erbjuder TF1 sin tjänst till ett kampanjpris. Fram till den 30 november 2022 är det alltså möjligt att dra fördel av sju dagars gratis provperiod, innan man byter till ett abonnemang på 2,99 euro per månad (eller 30 euro per år). Taxan ökar då till 3,99 euro per månad eller 40 euro per år.

Erbjudandet är självklart icke-bindande (dock förlorar du kampanjen om du avbryter din prenumeration eller om du inte tar den efter 7-dagars provperioden), och kan när som helst, mycket enkelt, avbrytas från “Mitt konto” “.

tf1-max-3

TF1-gruppen gratis och utan reklam

När det gäller gränssnitt är My TF1 Max som My TF1-sajten: tjänsten består av brickor och erbjuder en mycket visuell presentation av program, som kan klassificeras enligt olika filter.

TF1 Group förpliktar, du har tillgång till repris och live från alla kanaler: TF1, TMC, men även TF1 Séries-Films och TFX. Konstigt nog finns det ingen LCI, inte heller SériesClub, Histoire TV, TV Breizh eller Ushuaïa TV, som är betalkanaler.

Spelaren är densamma som gratisversionen, förutom att den förblir tillgänglig även om en adblockerare är aktiverad i din webbläsare. Och av goda skäl: MyTF1 Max tar bort överlagringen av annonser.

På sändningar och program i repris startar uppspelningen direkt, men du kan fortfarande inte välja kvalitet, som sköts automatiskt och mer eller mindre effektivt. Det är också möjligt att se ett program live: i det här fallet förblir dock reklam i strömmen, och det kommer att vara omöjligt att spola tillbaka eller pausa, till skillnad från till exempel france.tv.

Anmärkning :

Det kan hända att en annons dedikerad till erbjudandet lanseras, så att vi hittar bristerna i gratiserbjudandet, nämligen ett tydligt snitt vid byte av flik eller skärm, utan möjlighet att hoppa över ‘meddelandet.

tf1-max-5

Spela om ++

Förutom frånvaron av reklam och en ganska effektiv webbspelare överlag, har My TF1 Max också en “Stream”-flik som råkar vara det verkliga mervärdet av detta prenumerationserbjudande.

Dessa är i själva verket tematiska kanaler, som bär huvudprogrammen för TF1 Production, och vissa gruppförvärv. Vi hittar särskilt kanalerna “Series Fantastiques”, “Thriller Fiction”, “Polar Fiction”… Och fans av RIS Scientific Police, The Holidays of Love, Under solen, Dansa med stjärnorna, kommer att ha dedikerade kanaler. Observera också förekomsten av kanaler dedikerade till Kapten Tsubasa, Bleach, Naruto och Stadsjägare/Nicky Larson.

Idén är mer än lovvärd… Förutom att det här är “live”-kanaler. Därför, när det gäller fliken “Direkt”, är uppspelningsalternativen begränsade för programmen i detta alternativa schema. Om du missade början av ett avsnitt eller julfilmen (inom kanalen “Julfilmer”), synd om dig. Observera dock att avsnitten och filmerna som erbjuds på dessa kanaler också erbjuds i klassisk repris efter sändningen.

Slutligen, notera att applikationen stöder Chromecast (äntligen!), men inte Pictures in Pictures på iOS. Skam.

tf1-max-6

Omfattande men begränsad visning

En annan fördel jämfört med gratiserbjudandet: utökad repris. På MyTF1 (mycket kort) har du bara sju dagar på dig att se eller se om TF1-kanalernas program. Det är ganska lite. På MyTF1 Max har du max 30 dagar. När vi skriver dessa rader kan vi se avsnitten av Betagen (ny version) från slutet av oktober.

Vissa gamla program är tillgängliga fram till slutet av de förvärvade sändningsrättigheterna, några dagar, veckor eller månader efter den första sändningen.

Att ta vara på några dagar till för att se ett program är bra, men kan vi se avsnitten av vår favoritserie i förväg? Svaret är nej. Denna möjlighet är fortfarande förbehållen Salto, precis som att ha ett program i sin helhet från den första sändningsdagen. Med My TF1 Max ska programmet ha sänts i någon av gruppens kanaler uppströms. Inget förskott så för Morgondagen tillhör oss Var Här börjar alltmen en repris tillgänglig under en period på mer än ett år för dessa två framgångsrika dagliga serier.

tf1-max-7

Min TF1 Max: Clubics åsikt

Om du är ett villkorslöst fan av TF1-program, men du inte har tid att se dem live eller om du inte vill ha mer reklam, är en prenumeration på My TF1 Max vettigt. Samma sak om du tycker att Saltos erbjudande är för dyrt (även om det innehåller program från TF1, France TV och M6).

Men tjänsten är långt ifrån självklar, för även om tillägget av tematiska kanaler är ganska bra, är erbjudandet fortfarande ganska gammalt och kommer bara att intressera en handfull tittare. De få bristerna, som omöjligheten att gå tillbaka till livet, frånvaron av en förhandsvisning och en spelare som fortfarande inte tillåter dig att ändra kvaliteten “för hand” (men som har VO/VF) kommer att skjuta upp mest kunniga.

MYTF1 Max – Live-TV och Replay – Android6

MyTF1 Max-applikationen är ganska trevlig att använda och låter dig till och med upptäcka innehåll från TF1-gruppen tack vare de tematiska kanalerna.

Mest

  • Titta på TF1-gruppkanaler från din smartphone
  • Tillgång till programrepriser
  • Bokmärk program så att du aldrig missar dem
  • Du gillar TF1-program

De mindre

  • Inget program i förväg
  • Ingen åtgärd möjlig på liveprogram
  • Få alternativ för spelaren
  • Du gillar inte TF1-program

Att ladda ned

Att ladda ned

Relaterade Artiklar

Back to top button