Miljardären Warren Buffett smutsar ner bitcoin, miljardären Elon Musk smutsar ner Warren Buffett

Mysk skrattar © © AFP

För den berömda amerikanska investeraren Warren Buffett, den bitcoin är och förblir en gasfabrik. Även om det innebär att lida svaret från Elon Musk som fortfarande inte skräder sina ord.

Under ett aktieägarmöte målade Warren Buffett ett mindre än lysande porträtt av kryptovalutor, medan Elon Musk envisas med att sätta Dogecoin tillbaka i rampljuset. Mellan utbyte av namn på fåglar och små personliga spadar krockar två visioner om världens finanser.

Två rum, två atmosfärer

Aktieägarmötet i Berkshire Hathaway kallas lämpligen för “kapitalisternas Woodstock”. Och som i Woodstock gör tidigare fina finanser sin show, som Warren Buffett, 91, och hans partner Charlie Munger, som anklagar de 98 åren i år. De två medbrottslingarna förnekade grymt bitcoin såväl som hela fältet av kryptovalutor.

jag vet inte om [le bitcoin] kommer att dyka under de kommande fem åren, eller om tio år. Men det är säkert att bitcoin inte producerar någonting. Det är en sorts magi, och folk gillar att se magi överallt “. Han fortsätter tiraden med bitcoin-belackares vanliga argument och försäkrar att han aldrig kommer att lägga sina kulor i projektet, även om någon erbjuder honom all bitcoin i världen för 25 dollar.

Elon Musk är under tiden fortfarande starkt involverad på kryptofronten, och det var genom hans högprofilerade övertagande av Twitter som han kunde få Dogecoin-priset tillbaka på rätt spår. Hans nästa idé är att inkludera DOGE som ett belöningssystem och valuta i det sociala nätverket. I synnerhet skulle det hjälpa till att bekämpa spam.

Musk anklagar Buffett för att främja diabetes

Elon Musk har beviljat sig själv några personliga attacker mot den han anser vara en pensionärsfinansiär. I synnerhet för att vi kunde se Buffett på scenen omgiven av paket med See’s Candies och andra godisar från amerikanska märken. Varken en eller två, Teslas vd och hans partner Marc Andreessen anklagade honom för att främja diabetes.

Det måste sägas att han är notoriskt känd för sin diet värdig ett 6-årigt barn. Med stora klunkar Cherry Coke, Burger King och McDonald’s försvarar mångmiljardären en vision om finans som domineras av storföretag ända ner på tallriken. En svidande ironi för Buffett som redan jämförde bitcoin med ” råttgift under 2018.

Om samma ämne:
Kryptobetalningar på Amazon är inte för imorgon

Källor: CNBC, Forbes

Relaterade Artiklar

Back to top button