Mikrochips under huden: vi håller på att bli robotar, nu är de också i händerna

Att den teknologi att invadera världen är inget nytt, men ingen skulle någonsin ha förväntat sig att hitta det inuti vår kropp på de minst troliga punkterna. Nå ja, efter de för hundar på halsen, nu den mikrochip under huden för människan. Det är vad de är till för.

Mikrochips under huden: varför implantera dem i ditt eget kött?

Låt oss gå i ordning. Först och främst är ett mikrochip en elektronisk enhet, såväl som en liten krets (vanligtvis i storleksordningen nanometer), bildad av en serie av halvledare. Varje “robot under huden” är följaktligen sammansatt av en silikonplatta som presenterar nödvändiga föremål att bygga kretsen. Bland dessa förekommer transistorerna som fungerar som “små omkopplare”, såväl som en brigad för strömmens kommande och gående.
Det finns två huvudtyper av mikrochips: i minneschip som samlar information, t
de logikchip som arbetar med dessa för att slutföra uppgiften.

För att nu övergå till den enklare delen, låt oss tillsammans upptäcka fallet med den 37-årige mannen som valde att har 32 mikrochips inopererade under huden för att betala direkt med händerna. Han förklarar att det är ovärderligt, verkligen smärtsamt att se folks reaktioner i kassan. Att införa enheten i köttet är i själva verket mycket lik en mild nypa insekt. Men varför göra något sådant? De inopererade betalningschipsen är ensamma, säger han Theodora Lauteknik- och fintechexpert, medförfattare till boken “Beyond Good: How Technology Is Leading A Business Driven Revolution”.

Vad mer kommer vi att se? Detta är ännu inte känt, men med tanke på att tekniken kommer att fortsätta att utvecklas kanske vi snart inte kan leva utan den.

Relaterade Artiklar

Back to top button