Microsoft vittnar mot Apple i sin stämningsansökan mot Epic Games

Cammy Fortnite © Epic Games / Capcom

Rättegången mellan Apple och Epic Games kräver ingripande av flera stora namn inom tekniksektorn. Microsoft har därför gjort sin ståndpunkt känd för domstolarna.

Alla teknikers ögon är riktade mot denna fil, som är långt ifrån att ha returnerat alla sina slutsatser.

Beredningen av överklagandeprocessen pågår

I september förra året föll domen för Apple och Epic Games, och båda parter kunde anse sig vara förolämpade. Epic överklagade i steg och rättsmaskinen startades sedan på nytt. Tv-spelsutgivaren har för avsikt att göra sin röst hörd och övertyga domstolarna om att Apple inte respekterar gällande antitrustregler.

För resten av rättegången, flera amicus curiae skrev rapporter. De amicus curiae är en juridisk term för personer eller organisationer som inte är direkt involverade i utgången av ett rättsfall, men som förser domstolen med relaterade handlingar och råd. Ofta handlar det om att skydda sina egna intressen genom ombud.

Microsoft bjuder in sig själv i konflikten

För rättegången mellan Apple och Epic Games har många organisationer bildats amicus curiae, särskilt från den akademiska eller juridiska världen (35 amerikanska delstater är inblandade). De flesta försvarar Epic. Och Microsoft ville också säga sitt.

Ett avgörande till Apples fördel kan ge det fritt fram att utnyttja sin kontroll över iOS och stänga ute konkurrensen på otaliga närliggande marknader “Bekymrade Microsoft i ett dokument som skickats till domstolen.

Redmond-företaget tror att en anledning till Cupertinos skulle skapa ett farligt prejudikat för marknaden när ett virtuellt duopol har skapats där. ” Google, den enda andra leverantören av mobiloperativsystem, kan få befogenhet att göra detsamma. Insatserna är höga för Microsoft och andra företag som förlitar sig på antitrustlagar för att skydda konkurrensen “Sade den amerikanska gruppen, som hoppas kunna hjälpa till att tippa vågen till förmån för Epic.

Om samma ämne:
I sin stämningsansökan mot Apple tar Epic fram kartan över antitrustlagstiftningen

Källor: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button