Microsoft Visual Studio 2022 är tillgänglig i förhandsvisning

Microsofts logotyp © 360b / Shutterstock.com

Microsoft har släppt den första förhandsvisningen av Visual Studio 2022.

Det är en förhandsvisning som fokuserar på det väsentliga och är särskilt fokuserad på att testa 64-bitarsversionen av programvaran, som äntligen är tillgänglig.

Läs också:
Windows 11: uppgraderingen kommer med all säkerhet att vara gratis

Övergången till 64 bitar och en bättre IntelliCode som nya funktioner

Den stora förändringen som planeras av Microsoft för den nya versionen av Visual Studio är bytet till 64 bitar. Detta är ett stort steg för programvaran, nödvändigt för att förbättra dess stabilitet och prestanda i stora projekt, och detta är vad företaget försöker testa särskilt med denna första förhandsvisning.

Förhandsvisningen inkluderar även kompatibilitet med 32-bitars projekt, .NET 6 och en uppdatering av IntelliCode. Det sistnämnda har förbättrats med bättre förslag som nu bygger på sammanhanget från den tidigare koden. Den kan erbjuda upp till en hel rad kod. För att uppnå detta tar den hänsyn till variabelnamnen och deras positioner, vilken typ av kod som skrivs (baserat till exempel på de bibliotek som används) och de funktioner som finns nära koden som ska fyllas i. IntelliCode förväntas stödja många programmeringsspråk, men endast utvecklare som kodar i C# kommer att kunna dra fördel av dessa nya funktioner i denna förhandsversion.

Läs också:
Microsoft kommer snart att erbjuda ett Outlook-tillägg på Edge och Chrome

Andra funktioner planerade för den andra versionen av förhandsvisningen

Denna första förhandsvisning fokuserar därför på det väsentliga, och för att lägga till funktioner kommer det att vara nödvändigt att vänta på den andra versionen. Microsofts färdplan talar om en omdesign av gränssnittet, förbättrade tillgänglighetsalternativ, en förbättrad redigerare för att lättare upptäcka fel, tillägg som är lättare att utveckla och publicera för deras skapare och säkrare för deras användare, och tillägg av C++-stöd.

Utvecklare som är intresserade av den här förhandsvisningen kommer att kunna välja mellan tre versioner: Visual Studio Community, riktad till studenter, bidragsgivare med öppen källkod och soloutvecklare, Visual Studio Professional och Visual Studio Enterprise, två mer kraftfulla versioner av IDE gjorda för proffs inom ett team och skräddarsydda för deras bygg-, test- och implementeringsbehov.

Observera att Microsoft anger att denna förhandsvisning inte är gjord för produktion och att tillägg inte stöds för närvarande. För de på MacOS måste du vänta lite längre för att kunna förhandsgranska Visual Studio 2022.

Källor: Neowin
, Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button