Microsoft utvecklar programvara för att prata med de döda

Microsoft har utvecklat en programvara som gör att de som anställer det kan föra ett samtal med en avliden person. Redmond-företaget har i själva verket ansökt om patent på en chatbot som använder data på webben för en användare för att rekonstruera en digital identitet som kan interagera via chatt med de som vill.

En liknande idé har redan utforskats rikligt från Science fiction nuförtiden, i filmer (Transcendence, 2014) eller TV-serier (tänk på Amazon Prime Upload eller avsnittet av Svart spegel med titeln “Kom tillbaka till mig”). Men dess insikt låg fortfarande långt i tiden.

Istället kan det snart bli en konkret möjlighet, tack vare engagemanget från Microsofts utvecklare och nyheterna som sprids av Den självständiga. Hur exakt kommer det att fungera?

Här kommer chatboten för att prata med de döda: detta är funktionsprincipen

I grund och botten kommer programmet i fråga att samla in data på webben och på sociala plattformar för att imitera innehållet och kommunikationsstilen för personen i fråga. Inte bara död: den kan också användas för att simulera en intervju med kända eller framstående personligheter internationella scenensom om du stod ansikte mot ansikte med dem.

Om projektet gick igenom och det kom den faktiska implementeringen av programvaran, säkert skulle det finnas flera problem och hinder relaterade till integritet som Microsoft skulle behöva möta.

Även en person som fortfarande lever kan besluta sig för att skapa en chatbot som börjar kl egen information, att bygga en mer realistisk mjukvara och interaktion som ska lämnas som ett “arv” till familjemedlemmar.

Relaterade Artiklar

Back to top button