Microsoft Teams presenterar ett billigare men generöst Essentials-erbjudande riktat till småföretag

Microsoft Teams © Stéphane Ruscher för Clubic.com

Efter att ha varit tillgänglig i Business, Family och Free versioner, Microsoft Teams erbjuder en ny version speciellt designad för de minsta företagen.

Microsoft har precis lanserat Teams Essentials, en oberoende version som marknadsförs utanför Microsoft 365-erbjudandet, avsedd för mycket små företag och små och medelstora företag.

Microsoft lanserar Teams Essentials

Pandemin har drivit företag att anpassa sig till nya arbetsförhållanden genom att skapa hybridmiljöer där det är möjligt att samarbeta både på distans och ansikte mot ansikte. Under COVID-19 etablerade sig Microsoft Teams snabbt som den bästa lösningen. I undantagsfall hade Microsoft avblockerat de initiala begränsningarna för den kostnadsfria versionen av Teams som erbjuds utanför Microsoft 365 sedan 2018. Den maximala varaktigheten för en videokonferens och antalet gäster hade förlängts. Redmond-företaget sätter dock stopp för denna förlängning till förmån för en ny version.

Teams Essentials är designat för att hjälpa mindre företag att möta sina dagliga utmaningar och kostar 3,40 € exklusive moms per månad och per användare, förutom att vara tillgängligt utan att behöva prenumerera på en Microsoft 365-prenumeration. från den kostnadsfria genom att integrera ytterligare funktioner, dedikerade stöd och framför allt mindre betydande begränsningar.

Ett mer intressant erbjudande än konkurrenterna

Mer konkret erbjuder Teams Essentials ett lagringsutrymme på 10 GB, möten som kan sträcka sig till 30 timmar och som kan rymma upp till 300 personer samtidigt, mot 5 GB, 60 minuter och 100 deltagare för gratisversionen. Detta erbjudande inkluderar självklart delning av filer, uppgifter såväl som grundläggande funktioner som virtuella bakgrunder, mötessalen och det uppslukande läget Together. Integreringen av Kalender-appen bör dock komma senare, anger Redmond-företaget.

För VSE/SME är erbjudandet därför mycket mer attraktivt än konkurrenterna, eftersom Zoom Pro faktureras med 14 € per månad och per användare, medan det lägsta Google Workspace-erbjudandet kostar 5,20 € per månad och per användare och begränsar möten till 24 timmar och 100 deltagare. Men för mindre än en extra dollar innehåller Microsoft 365 Business Basic alla funktioner i Teams Essentials, plus inspelning och transkribering av Teams-möten samt webb- och mobilversioner av Office-programvara och professionell e-post. .

Källa: Microsoft

Microsoft Teams

Att ladda ned

Microsoft Teams

  • Samtalskvalitet, ljud och video
  • Meddelandefunktioner
  • Ganska generös gratisversion

Microsoft Teams är den idealiska samarbets- och videomjukvaran för användare och företag som redan är fördjupade i Microsofts och Offices ekosystem. Dess mötes- och videofunktioner är kvalitativa, men de som är motståndskraftiga mot MS-miljön kommer inte att byta till Teams.

Microsoft Teams är den idealiska samarbets- och videomjukvaran för användare och företag som redan är fördjupade i Microsofts och Offices ekosystem. Dess mötes- och videofunktioner är kvalitativa, men de som är motståndskraftiga mot MS-miljön kommer inte att byta till Teams.

Relaterade Artiklar

Back to top button