Microsoft Teams kommer snart att bli bättre optimerade för distansarbete

Microsoft Teams © © Microsoft

Med ökningen av distansarbete under de senaste två åren, appar för videokonferenser har blivit viktigare än någonsin för vissa företag. Och bland dessa applikationer hittar vi uppenbarligen Microsoft Teamssom mycket snart kommer att välkomna efterlängtade nya funktioner…

Om du är en av dem som är van vid att delta i arbetsmöten via Teams, då kan ankomsten av dessa nya funktioner vara av stort intresse för dig.

Microsoft Teams: gör det enklare att arbeta hemifrån

Det är först och främst en funktion som redan är känd för Microsoft Outlook-användare som kommer att komma in i Teams. Faktum är att när du planerar ett möte via kalendern kommer det nu att vara möjligt att visa dig som “upptagen” så att en av dina medarbetare inte kan räkna dig bland de närvarande medlemmarna. Användare av applikationen kommer att kunna markera sig själva som “lediga”, “upptagen” eller “ute från kontoret”. Vad förenklar icke-verbal kommunikation inom ditt företag. Observera att kalendern också kommer att vara värd för en privat mötesfunktion.

“Tillsammans”-läget för Teams kommer att möta en liten omdesign, inte mindre praktisk. Du kommer snart att kunna ställa in det här läget som standardvy för varje deltagare i ett möte. Om varje medlem hittills varit tvungen att systematiskt tillämpa detta läge, kommer det nu att vara möjligt att definiera det som standard för hela kollektivet.

Så här är två nya funktioner som har efterfrågats särskilt sedan pandemin började och som kommer att komma mycket snart på PC och Mac. Möjligheten att ställa in standardläget “Together” kommer att landa nästa månad i Microsoft Teams, medan den nya kalenderfunktionen förväntas dyka upp någon gång i juni.

Om samma ämne:
Videokonferenser: Microsoft tillkännager bättre prestanda för Teams

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button