Microsoft Sculpt Comfort Mouse Review – en bra följeslagare för mobilanvändare

Efter lansering Windows 8 Microsoft bestämde sig för att göra om sin linjaler (Microsoft)tangentbord och möss(tangentbord och mus) för att vara mer användbar när du arbetar med moderna enheter, inklusive surfplattor och hybrider som t.ex. Microsoft Surface . En av de mest intressanta släppta mössen är Skulptera komfort som har en stor blå knapp(blå knapp) med Windows logotyp(Windows-logotyp). Vad gör den här knappen och är den här musen en bra enhet? låt oss(Låt oss) ta reda på detta och mer i den här recensionen baserat på att använda den här musen i tre veckor.

Unboxing Microsoft Sculpt Comfort möss.(Microsoft Sculpt Comfort Mouse)

Uppackning av mus Skulptera komfort är ett mycket standardjobb. Förpackningen är designad så att musen är direkt synlig och lätt att få tag på.

I kartongen hittar du en mus, instruktioner och broschyrer med information, ett garantikort och två batterier. Duracell . Som du kan se på bilden nedan, musen Skulptera komfort ganska glansig.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, recension

jag skulle föredra Matt yta(matt finish), men det här är en fråga om personlig smak, inte ett riktigt problem.

Utrustningsspecifikationer

Skulptera komfort – detta är bluetooth mus(Bluetooth-mus) , som endast kan användas med bärbara datorer utrustade med Bluetooth radiochip(Bluetooth-radio) , samt med surfplattor eller hybridenheter som t.ex Microsoft Surface . Han använder teknik Microsoft blått spår(BlueTrack-teknik) vilket innebär att du kan använda den på nästan alla ytor utom glas och du behöver ingen matta för att möss(musmatta) .

Den är designad för högerhänta användare och har många mycket användbara rullningsfunktioner. Du kommer att lära dig mer om dem senare i den här artikeln.

Mus Skulptera komfort har en tjänsteman förarstöd(förarstöd) för Windows 7 Windows 8, Windows 8.1 och Mac OS version 10.4–10.7. Jag förväntar mig att den här musen ska fungera på andra operativsystem som t.ex Linux eller Windows Vista(Linux eller Windows Vista) , men du kommer inte att kunna använda dess specialfunktioner som den stora knappen med Windows logotyp(Windows-logotyp) eller förbättrad rullning. På dessa operativsystem kommer detta att vara en standardmus utan speciella funktioner.

Den fullständiga listan med specifikationer kan ses här: Sculpt Comfort Mouse Details (Sculpt Comfort Mouse Details) .

Användande Microsoft Sculpt Comfort-möss.(Microsoft Sculpt Comfort Mouse)

Jag använde den här musen med min nya enhet Surface Pro 2 , som har Windows 8.1 installerat. Para ihop det med Surface Pro 2 var väldigt enkelt: efter att ha satt i batterierna slog jag på musen och sedan bluetooth-chip(Bluetooth-chip) på Surface Pro 2 . Windows 8.1 upptäcktes omedelbart Skulptera komfort och installerade den. Efter ett par sekunder kunde jag använda den.

Musens noggrannhet har alltid varit bra. Jag hade inga problem när jag arbetade med kalkylblad excel presentationer power point eller när du navigerar på Internet. Jag hade till och med ett par spelsessioner och spelade i League of Legends(League of Legends). Musen fungerar hyfsat, även om den inte kan jämföras med riktiga i noggrannhet spelmöss(spelmöss).

Att bära runt den kan vara lite krångligt om du använder den med en surfplatta. Musen är tjockare än de flesta surfplattor och passar inte i en standard tablettväska(tablettpåse). Men när du använder den med en bärbar dator är den väldigt lätt att bära i en bärbar datorväska.

Programvara installerad med drivrutinerna för denna mus är nu standard Microsoft Mus- och tangentbordscenter tillgänglig för alla tangentbord och möss Microsoft. Denna programvara är mycket konfigurerbar och du kan anpassa många inställningar för musen, inklusive att skapa applikationsspecifika inställningar.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, recension

Sammantaget var jag nöjd med musens prestanda. Skulptera komfort och dess noggrannhet.

Mus Skulptera komfort(Sculpt Comfort Mouse) är lätt att växla och rulla(Lätt att byta och rulla)

Det finns två saker som gör den här musen annorlunda än de flesta möss. för det första(Först), till vänster finns en stor blå knapp med en logotyp fönster. Om du klickar på den kommer du till elementärt(Startskärm. Om du sveper uppåt på dess yta, öppnas den tidigare applikation eller fönster(app eller fönster) , precis som att svepa från vänster sida, på en pekskärm.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, recension

Om du sveper ytan på den här knappen, visas appväxlare(appväxlare) på vänster sida av skärmen. Genom att föra fingret i samma riktning bläddrar du genom applikationerna som visas av omkopplaren.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, recension

Windows 7 genom att trycka på den här knappen öppnas menyn ” Start(Start meny) ” . Svepgester fungerar bara när du använder webbläsaren för att gå bakåt eller framåt. Tyvärr hade jag ingen laptop med Bluetooth och Windows(Bluetooth och Windows) 7 för att se hur bra det fungerar. Dessutom har jag inte kunnat testa den Mac .

Den enda nackdelen med den blå knappen jag hittade är att du måste trycka på den ganska hårt för att komma till elementärt(Start) skärm eller meny ” Start”(Start meny) . Detta står i kontrast till hur känslig den här knappen är när du sveper över den. Den svarar väldigt snabbt på alla dina gester förutom att knacka.

En annan intressant sak med den här musen är det rullhjul(scrollhjul) kan användas för att scrolla upp och ner som alla andra hjul, och även för att scrolla vänster och höger(vänster och höger) . Till exempel om du arbetar med ett stort kalkylblad excel trycker på rullhjul(scrollhjul) till höger resulterar i rullning åt höger. Den här funktionen är mycket användbar för affärsmän som arbetar med stora dokument.

Dom

Mus Microsoft Sculpt Comfort fungerar utmärkt, lätt att installera och ansluta till bärbar dator eller surfplatta(bärbar dator eller surfplatta) om utrustad Bluetooth radiochip(Bluetooth-radio). Du får ett bekvämt grepp och bra noggrannhet, speciellt vid arbete i kontor(Office) eller webbsurfning. Drivrutinerna är enkla att ställa in och du kan finjustera hur den här musen fungerar. Den enda nackdelen är att surfplattanvändare kan behöva mer tunn mus(smalare mus) , som är lättare att bära med dina enheter. Men om storleken inte spelar någon roll, då musen Skulptera komfort kommer att bli en bra följeslagare.

Efter lanseringen av Windows 8 beslutade Microsoft att designa om sitt tangentbords- och mussortiment, så att de är mer användbara när man arbetar med moderna enheter, inklusive surfplattor och hybrider som Microsoft Surface. En av de mest intressanta mössen som lanserades är den som har en stor blå knapp med Windows-logotypen på. Vad gör den här knappen och är den här musen en bra enhet? Låt oss lära oss detta och mer, från denna recension, baserat på att använda den här musen i tre veckor.

Packa upp Microsoft Sculpt Comfort Mouse

Att packa upp musen är en mycket standardupplevelse. Förpackningen är gjord så att du direkt ser musen och så att den är lätt att ta bort.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, recension

I kartongen hittar du musen, manualen och broschyrer med information, garantin och två Duracell-batterier. Som du kan se på bilden nedan är musen ganska glansig.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, recension

Jag skulle ha föredragit en matt yta men det här är en fråga om personlig smak snarare än ett verkligt problem.

Hårdvaruspecifikationer

Det är en Bluetooth-mus som endast kan användas med bärbara datorer som har ett Bluetooth-radiochip och med surfplattor eller hybridenheter som Microsoft Surface. Den använder sig av Microsofts BlueTrack-teknik, vilket gör att du kan använda den på nästan vilken yta som helst förutom glas och du behöver ingen musmatta.

Den är designad för högerhandsanvändare och den ger massor av rullningsfunktioner som är mycket användbara. Du kommer att lära dig mer om dem senare i den här artikeln.

Musen har officiellt drivrutinsstöd för Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 och Mac OS versioner 10.4 till 10.7. Jag förväntar mig att den här musen ska fungera på andra operativsystem som Linux eller Windows Vista, men du kommer inte att kunna använda dess speciella funktioner som den stora Windows-logotypen eller dess avancerade rullningsfunktioner. På dessa operativsystem kommer det att vara en standardmus utan speciella funktioner.

Den kompletta listan med specifikationer finns här: Sculpt Comfort Mouse Details.

Använda Microsoft Sculpt Comfort Mouse

Jag har använt den här musen tillsammans med min nya Surface Pro 2-enhet, som har Windows 8.1 installerat. Att para ihop det med Surface Pro 2 var väldigt enkelt: efter att ha satt i batterierna slog jag på musen och sedan Bluetooth-chippet på Surface Pro 2. Windows 8.1 upptäckte det omedelbart och installerade det. Efter ett par sekunder kunde jag använda den.

Precisionen på musen var alltid bra. Jag hade inga problem när jag arbetade med kalkylblad, presentationer eller när jag navigerade på webben. Jag spelade till och med ett par spelsessioner och jag . Musen presterade hyfsat även om den inte mäter sig i precision med riktiga spelmöss.

Att bära den kan vara lite obehaglig om du använder den med en surfplatta. Musen är tjockare än de flesta tabletter och den passar inte bra i en vanlig tablettväska. Men när du använder den med en bärbar dator är det väldigt lätt att bära den i din bärbara väska.

Mjukvaran som är installerad med drivrutinerna för denna mus är nu standard, tillgänglig för alla Microsoft-tangentbord och -möss. Denna programvara är mycket konfigurerbar och du kan ställa in många saker om hur musen fungerar, inklusive att skapa appspecifika inställningar.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, recension

Allt som allt var jag nöjd med hur musen fungerar och dess precision.

Sculpt Comfort Mouse handlar om lätt växling och rullning

Det finns två saker som skiljer den här musen från de flesta möss. Först och främst finns den stora blå Windows-logotypen på vänster sida. Om du trycker på den tar den dig till skärmen. Om du sveper uppåt med fingret på ytan öppnar den den tidigare öppnade appen eller fönstret, precis som när du snärtar från vänster sida, på en skärm med beröring.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, recension

Om du sveper nedåt med fingret på den här knappens yta öppnas appväxlaren på skärmens vänstra sida. Om du flyttar fingret i samma riktning rullar du sedan igenom apparna som visas av växlaren.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, recension

Om du trycker på den här knappen i Windows 7 öppnas . Sveprörelserna fungerar bara när du använder en webbläsare för att flytta bakåt eller framåt. Tyvärr hade jag ingen laptop med Bluetooth och Windows 7 för att testa hur bra det fungerar. Dessutom kunde jag inte testa det på en Mac.

Den enda nackdelen jag hittade med den blå knappen är att du måste trycka ganska hårt på den för att ta dig till skärmen eller . Detta står i kontrast till hur känslig den här knappen är när du sveper på den. Den reagerar väldigt snabbt på alla dina gester förutom att trycka på den.

Det andra som är intressant med den här musen är att scrollhjulet kan användas för att scrolla upp och ner som på vilket annat hjul som helst men också för att scrolla åt vänster och höger. Om du till exempel arbetar i ett stort kalkylblad, rullar du åt höger genom att trycka rullningshjulet åt höger. Den här funktionen är mycket användbar för affärsmän som arbetar med stora dokument.

Dom

Musen är en bra prestation som är lätt att installera och para ihop med en bärbar dator eller surfplatta, så länge de har ett Bluetooth-radiochip. Du får ett bekvämt grepp och bra precision, speciellt när du jobbar eller surfar på nätet. Drivrutinerna är mycket konfigurerbara och du kan ställa in i detalj hur denna mus fungerar. Den enda nackdelen är att surfplattanvändare kanske vill ha en smalare mus som är lättare att bära med sig med sina enheter. Men om storleken inte är en faktor, är musen en bra följeslagare.

Relaterade Artiklar

Back to top button