Microsoft rullar ut en lösning för automatisk fyllning av lösenord, särskilt på mobilen

Microsoft autofyll © Microsoft

Med Microsoft Autofill, dess lösning för automatisk lösenordsfyllning, vill Microsoft förenkla och säkra användningen av lösenord på mobil och dator.

Mer exakt på Microsoft Edge och Google Chrome på datorn.

Läs också:
Google vill förena Drive pro och individer: vad innebär detta?

Microsoft Autofill: en lösning för mobil, Edge och Chrome

Om du ännu inte använder en lösenordshanterare, oavsett om det är dedikerad programvara som Dashlane eller en lösning integrerad i en webbläsare, kan detta vara en bra början för dig. Microsoft vill vara lika användbar för att spara tid som det är nödvändigt för att säkra dina data, och lanserar Autofyll.

Bakom detta ganska suggestiva namn finns en funktion för att lagra och synkronisera lösenord mellan de olika enheterna hos en användare med ett Microsoft-konto. Observera dock att på skrivbordet kommer funktionen endast att vara tillgänglig för Edge- och Chrome-användare.

Läs också:
Mozilla VPN: pris, protokoll, releasedatum… allt om den nya tjänsten

Microsoft Authenticator-uppdatering rullas ut

Konkret, på mobil (iOS och Android) kommer implementeringen av Autofyll att gå genom en uppdatering av Microsoft Authenticator-applikationen. Detta gör det redan möjligt att säkra åtkomsten till webbplatser och tjänster med dubbel autentisering (åtkomsten är också själv skyddad av dubbel autentisering). Den kommer nu att ha en ny flik för att lagra dina användarnamn/lösenordsassociationer.

Om du redan lagrar den här typen av data på ditt Microsoft-konto (via Microsoft Edge i synnerhet), kommer det att vara möjligt att importera dem till applikationen. När du har gjort det, när du vill logga in på en webbplats eller app som Microsoft Autofill har informationen för (krypterad, naturligtvis), kommer Microsoft Authenticator automatiskt att uppmana dig att fylla i användar- och lösenordsinformation. En bekräftelse via PIN-kod eller biometrisk åtkomst kommer systematiskt att begäras för ökad säkerhet.

Slutligen, på skrivbordet, förutom Microsoft Edge som redan erbjuder att automatiskt fylla i de lösenord som du har bestämt dig för att lagra på ditt Microsoft-konto, är det Google Chrome som har denna möjlighet via en tillägg. Den här, som kallas Microsoft Autofill, är redan tillgänglig.

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button