Microsoft PowerToys: nya funktioner och nytt utseende för Windows 11

Power Toys Windows

Med sin återfödelse inombords Windows 11
, PowerToys
har några nya funktioner som borde gynna en bredare publik än de som redan är vana vid den lilla nyttan.

Kom ihåg att 2019 meddelade Microsoft att de skulle återuppliva PowerToys-projektet. Detta schweiziska arméknivsverktyg med öppen källkod hade gjort storhetstiderna för Windows 95 och XP genom att erbjuda kraftanvändare massor av små funktioner för att underlätta användningen av operativsystemet. Det återkommer bättre än någonsin i den senaste versionen av Windows.

Inget behov av en bildvisare för att byta namn på dina bilder i grupp

Tack vare PowerRename, blir det lättare att byta namn på stora volymer dokument, bilder och andra filer med ett stort antal variabler tillgängliga för användaren. Funktionen är välkommen eftersom den tidigare krävde installation av en bildvisare eller annan programvara från tredje part som har ett liknande verktyg. Som vi kan se drar PowerToys också nytta av ett nytt gränssnitt som helt förenar formspråk av Windows 11.

powertoys

Dessutom bör musen vara mindre lätt att förlora med tillägg av en genväg för att markera den. Det räcker med att trycka på den vänstra CTRL-tangenten två gånger i följd för att hitta den. Bonus, denna genväg fungerar även med flera skärmar anslutna.

Det blir lättare att inaktivera din mikrofon och kamera

Under videokonferenser kommer det att vara möjligt att stänga av mikrofonen och kameran i hela systemet med en enkel genväg. Detta kan redigeras av användaren för att bäst matcha deras konfiguration. Detta innebär att det inte längre kommer att vara nödvändigt att manipulera alla dess videokonferenstjänster för att avaktivera dess ljud- och videoingångar. Statusen för kameran och mikrofonen kommer då att indikeras i en liten flytande meny.

powertoys

PowerToys finns nu tillgängligt för nedladdning. Förutom att vara kompatibel med den senaste Windows 11, kommer den att fungera perfekt på Windows 10.

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button