Microsoft planerar inte att höja priset på sin Xbox Series X|S

xbox-serien x © microsoft

Det är officiellt, Microsoft kommer inte att följa Sony på prishöjningen på sina senaste hemkonsoler. Faktum är att Xbox Series X och S kommer att behålla sitt respektive ursprungliga pris.

Tidigare i veckan kommunicerade den japanska tillverkaren tråkigt historiska nyheter. På grund av hög inflation runt om i världen, och mer generellt en mycket ogynnsam ekonomisk situation, har Sony valt att höja priserna på sin PS5 och sin PS5 Digital Edition med 50 euro. Den första säljs nu för 549,99 euro, mot 449,99 euro för den andra. Dåliga nyheter för konsumenterna… men goda nyheter för Microsoft?

Ingen uppgång vid horisonten

Om detta tillkännagivande väckte internetanvändares indignation, väntade många febrilt på Xboxs ställning i detta ämne. Faktum är att man logiskt sett kan undra om det amerikanska företaget inte kommer att följa i Sonys fotspår. I en snabb intervju med Windows Centralen Microsoft-talesman erbjöd oss ​​ett enkelt och tydligt svar:

Vi utvärderar ständigt vår verksamhet för att erbjuda exceptionella spelalternativ för våra fans. Således förblir det rekommenderade priset för Xbox Series S fast på 299 dollar (250 pund, 300 euro), och det för Xbox Series X på 499 dollar (450 pund, 500 euro).

Det är ganska klart, Microsoft kommer inte att höja priset på sina konsoler inom en snar framtid. Naturligtvis kan en uppgång i en längre framtid inte uteslutas vid en försämring av det globala ekonomiska läget. Hur som helst, Xbox Series X och S har nu en betydande fördel jämfört med sin direkta konkurrent.

Källa: Windows Central

Relaterade Artiklar

Back to top button