Microsoft passerar värderingsmilstolpen på 2 biljoner dollar

Satya Nadella

Mellan tillkomsten av Windows 11
och boomen i försäljningen av högteknologiska produkter under pandemin, Microsoft ansluter sig till Apple i den mycket slutna klubben av amerikanska offentliga företag med två biljoner.

Bara två år efter att ha överskridit biljonen (tusen miljarder), korsade Microsofts värde med ett kort huvud och för några ögonblick bara den symboliska stapeln på 2000 miljarder dollar i börsvärde. För företaget bakom Windows-produkter är steget betydande även om det innebär ännu mer produktiva dagar.

Att läsa :
Windows 11: Microsoft formaliserar och presenterar framtiden för sitt operativsystem

Den digitala dominansen accentueras av pandemin och instängningar.

Microsofts tillväxt har accelererats av demokratiseringen av distansarbete och distansundervisning. Efterfrågan på värdprogramvara och tjänster har bokstavligen exploderat. Föga överraskande har gruppens aktier stigit med 64 % sedan mars 2020 och Microsoft har noterat 14,8 miljarder dollar i vinst.

För Satya Nadella, VD för Microsoft: “Efter ett år av pandemin saktar inte tillväxtkurvorna ner. Tvärtom, de accelererar och det här är bara början.”

Precis som Apple eller Microsoft är det de digitala jättarna som bjuder in sig själva till klubben på två miljarder. För om oljekoncernen Saudi Aramco redan har gått in i den 2019, så förblir den idag på avstånd och det är Amazon och Google som bäst kan projicera sig där.

Källa:Cnet.com

Relaterade Artiklar

Back to top button