Microsoft OneDrives sekretessinställningar och policy förklaras

Microsoft OneDrive erbjuder 25 GB gratis lagringsutrymme för alla typer av filer. Du kan ladda upp dina filer och dela dem med andra på Facebook och Twitter (och på några andra sociala nätverkssajter). Förutom att lagra och dela filer, Microsoft låter dig också skapa och visa dokument Ord kalkylblad excel presentationer PowerPoint och filer En anteckning utan att behöva installera en kopia lokalt Microsoft Office. Dessutom har han precis lanserat OneDrive för (OneDrive för Windows) Windows-skrivbordsklienter, vilket gör saker ännu bättre!

Inställningar och politik (Politik)Integritet(Sekretessinställningar) OneDrive

Eftersom det Microsoft OneDrive eller skydrive mer fokuserad på att lagra och dela filer (även med personer som inte har en lokal kopia Office 2010 ), uppstår integritets- och säkerhetsproblem. Vill du dela alla dina dokument med alla i Internet(Internet). Så hur fungerar integritet i Microsoft OneDrive ?

Läsa(Läs). Hur man lägger till, laddar upp, lagrar, skapar, använder filer i OneDrive.

Arv sekretessinställningar(Sekretessinställningar) i Microsoft OneDrive

OneDrive-inställningar och sekretesspolicy

Som standard har du dessa tre mappar i OneDrive:

 1. Dokumenten
 2. Allmänna dokument
 3. Bilder

På äldre SkyDrive-konton kan du även se “Favoriter” och “Allmänna favoriter(Delade favoriter) » . För dessa mappar har du redan följande behörigheter inställda när du skapade ditt OneDrive-konto:

 • Dela med alla(Dela med alla) : Delade dokument och allmänna favoriter(Delade favoriter)
 • Dela med några(Dela med några) : bilder (vissa hänvisar till personer som är dina vänner i budbärare )
 • Dela med vem som helst(Dela med ingen) : mappen “Dokument” och ” Favoriter(Favoriter)”.

Du kan ändra standardinställningarna för dessa mappar. För att ändra inställningarna, öppna mappen och på höger sida av skärmen gör du ändringar under ” Allmän tillgång(Dela) » .

Observera att mappar i dessa översta mappar kommer att ärva de allmänna inställningarna för sina överordnade mappar. Till exempel, om du skapar en fil eller mapp under ” Allmänna dokument(Delade dokument)”, kommer integritetsinställningarna för denna fil eller mapp att vara “Dela med alla(Dela med alla) » .

Läsa(Läs). Hur man ställer in mappskydd för OneDrive-konto.

Sekretessinställningar(Sekretessinställningar) för enskilda mappar (Enskilda mappar)hos Microsoft(Microsoft OneDrive) OneDrive

Läsa(Läs). Hur man krypterar och säkrar OneDrive-filer.

Du kan använda “Dela” på höger sida av skärmen för att ändra integritetsbehörigheter. Du kommer att få en dialogruta som hjälper dig att dela mappen eller filen på sociala nätverk. I samma dialogruta finns också ett alternativ ” Skaffa länken(Hämta en länk) » . När du trycker på “Hämta länken(Get A Link)”, har du möjlighet att dela filen med personerna som har länkarna, eller med alla. Du behöver bara klicka på ” Skapa(Skapa)” eller “Offentlig(Gör offentlig)” som du vill.

Detta förklarar inställningarna integritet i (Integritet)Microsoft OneDrive .

Läsa(Läs). Tips för att säkra OneDrive-kontot.

Om du har några tvivel eller vill lägga till något får du gärna lägga till din kommentar nedan.

Microsoft OneDrive erbjuder 25 GB ledigt utrymme för lagring av alla typer av filer. Du kan ladda upp dina filer och dela dem med personer på Facebook och Twitter (och vissa andra sociala nätverkssajter). Förutom att lagra och dela filer tillåter Microsoft också att skapa och visa Word-dokument, Excel-kalkylblad, PowerPoint-presentationer och OneNote-filer utan att behöva installera en kopia av Microsoft Office lokalt. Dessutom har det precis lanserat OneDrive för Windows-skrivbordsklienter vilket gör saker ännu bättre!

OneDrive-logotyp

OneDrive Sekretessinställningar och policy

Eftersom fokus för Microsoft OneDrive eller SkyDrive mer ligger på att lagra och dela filer (även med personer som inte har en lokal kopia av Office 2010), uppstår frågor om integritet och säkerhet. Du skulle inte vilja dela alla dina dokument med alla på Internet. Så hur fungerar integritet i Microsoft OneDrive?

läsa: Hur man lägger till, laddar upp, lagrar, skapar, använder filer i OneDrive.

Arv av sekretessinställningar i Microsoft OneDrive

OneDrive Sekretessinställningar och policy

Som standard har du dessa tre mappar på din OneDrive:

 1. Dokument
 2. Delade dokument
 3. Bilder

I tidigare SkyDrive-konton kan du också se Favoriter och Delade Favoriter. Med dessa mappar har du följande behörigheter redan inställda när du skapar ett OneDrive-konto:

 • Dela med alla: Delade dokument och delade favoriter
 • Dela med några: Bilder (Vissa hänvisar till personer som är dina vänner på Messenger)
 • Dela med ingen: Dokumentmapp och en favoritmapp.

Du kan ändra standardinställningarna för dessa mappar. För att ändra inställningarna öppnar du mappen och gör ändringarna till höger på skärmen Delning.

Observera att mapparna i dessa översta mappar ärver delningsinställningarna för sina överordnade mappar. Till exempel, om du skapar en fil eller mapp under Delade dokument, kommer integritetsinställningarna för den filen eller mappen att vara Dela med alla.

läsa: Så här ställer du in mappskydd för OneDrive-konto.

Sekretessinställningar för enskilda mappar på Microsoft OneDrive

läsa: Hur man krypterar och säkrar OneDrive-filer.

Du kan använda Delning till höger på skärmen för att ändra integritetsbehörigheterna. Du kommer att få en dialogruta som erbjuder dig att dela mappen eller filen på sociala nätverk. Samma dialogruta har också ett alternativ att säga Skaffa en länk. När du klickar Skaffa en länk, har du möjlighet att dela filen med personer som har länkar eller med alla. Du behöver bara klicka Skapa eller offentliggöra efter din önskan.

Detta förklarar sekretessinställningarna i Microsoft OneDrive.

läsa: Tips för att säkra OneDrive-kontot.

Om du har några tvivel eller vill lägga till något får du gärna lägga till din kommentar nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button