Microsoft Office Visual Refresh: 8 saker du behöver veta

Kort efter att Microsoft gjorde Windows 11 tillgängligt genom ett program Insiders meddelade de att Microsoft Office-appar kommer att få en “visuell uppdatering”.

Microsoft gå vidare till det som kallas Fluent Design Principles . Det är en uppsättning av fyra principer som enl Microsoft , “… kommer att hitta ett samband mellan eviga behov och nuvarande realiteter.” som han skriver handledare(chefs)avdelning Microsoft office design(Microsoft Office Design), John Friedman.(Jon Friedman)

De fyra principerna är design för fokus, förstärkning, anslutning och skydd eller sinnesfrid. Dessa kan låta som tomma marknadsföringstermer, men de översätts till praktiska funktioner.

Om du inte är medlem i Microsoft Insiders-programmet, kontor kommer inte att förändras på ett tag. Liknande(Likaså) om du inte använder Kontor 365 eller Microsoft 365 , Inget kommer att förändras. Men få människor gillar förändring, så låt oss förbereda oss på vad som komma skall.

1. Hur man aktiverar eller inaktiverar den nya kontorsdesignen(1. Hur man slår på eller av den nya kontorsdesignen)

Om du deltar i Preliminären uppskattningar (Insiders)kontor men inte redo för nya funktioner, kan du enkelt inaktivera och aktivera den.

  1. Välj ” Vad är nytt”(Vad är nytt) i det övre högra hörnet av fönstret.
  2. Scrolla ner på ” Snart”(Kommer snart) till skjutreglaget Prova det nya gränssnittet. (Prova den nya upplevelsen) Välj skjutreglaget för att stänga av det.

  1. Varningsfönstret anger att du måste starta om programmet för att ändringarna ska träda i kraft. Det är inte nödvändigt att starta om enheten; du behöver bara starta om programmet. Välj OK för att ta bort varningen.

Observera att på panelen ” Kommer snart” reglaget är i avstängt läge. (Kommer snart) Stäng appen, öppna den igen och den nya upplevelsen försvinner.

I den aktuella versionen, funktionen kommer snart endast tillgängligt i Word, Excel, Outlook, PowerPoint och OneNote. Det nya gränssnittet kan dock inte slås på och av via Syn . Annat(Annars) att ändra inställningar i en app kommer att påverka alla andra appar.

2. Rullat band som standard(2. Sammandraget band som standard)

När du öppnar uppdaterade applikationer kontor Office Ribbon (Office Ribbon) kommer att komprimeras och visar bara flikarna. Att tejpa(Ribbon) alltid visades, välj ” Se(Se)”. Band(Ribbon) kommer att visas. Klicka på nedåtpilen längst till höger band(Ribbon) och välj “Visa alltid flöde”(Visa alltid Ribbon) .

3. Helskärmsläge(3.Helskärmsläge)

Kan välja fullskärmsläge(Fullskärmsläge) . Naturligtvis kan vi se hur detta ökar fokus. För att avsluta helskärmsläget, välj trepunktsmenyn och återgå till ” Visa flöde»(Visa band) . Välj sedan igen fullskärmsläge(Helskärmsläge ) för att inaktivera den.

4 – Visa verktygsfältet Snabbåtkomst(4 – Visa verktygsfält för snabbåtkomst)

Panel snabb åtkomst(Snabbåtkomstverktygsfältet) finns redan i det aktuella kontor och ligger som standard i det övre vänstra området i de aktuella applikationerna kontor . Du kan lägga till och ta bort kommandon till den, samt flytta den nedan band(Band).

Ny snabb åtkomstbar(Snabbåtkomstverktygsfältet) är dolt som standard. Men använder menyn Visa band(Visa band) » det kan öppnas genom att välja « Visa verktygsfält för snabbåtkomst”(Visa verktygsfältet Snabbåtkomst) i ” Alternativ för bandvisning(Alternativ för bandvisning) » .

ny snabb åtkomstbar(Snabbåtkomstverktygsfältet) kan flyttas upp och ner band(Ribbon) , samt lägga till och ta bort kommandon. Lag” Spara(Spara)” och ” Automatisk sparning(Autospara)” kvar i namnlisten när du flyttar det nya verktygsfältet under tejp(Band).

Dessutom kan kommandoetiketter tas bort, vilket gör ditt arbete renare och mer fokuserat.

5. Överensstämmelse med Windows- och Office-teman(5. Matchande Windows- och Office-teman)

I strömmen kontor ämne matchar inte automatiskt ämne Windows . Vid uppdatering kontor kommer automatiskt att matcha vilket tema du än väljer fönster. Detta eliminerar den visuella chocken när du går över från ett ämne Windows till ett annat ämne i kontor .

Det verkar som Microsoft gör kontor förlängning Windows inte en applikation som körs i Windows .

6. Indikatorer på förekomsten av samarbete(6. Samarbetsnärvaroindikatorer)

När du redigerar ett delat dokument, undrar du om någon annan gör ändringar samtidigt? I den uppdaterade versionen är närvaroindikatorer markerade i det övre högra hörnet. Dokumentet kommer också att ha indikatorer när medarbetare gör ändringar så att du vet vad de arbetar med.

7. ARM 64-bitars version(7,64-bitars ARM-version)

Användande kontor på surfplattor, telefoner och andra bärbara enheter avsedda att använda versioner Android , iOS eller webbversioner. Det är inte dåligt, men de här versionerna kanske inte är tillräckligt kraftfulla och ser väldigt annorlunda ut än skrivbordsversionen.

Microsoft meddelade att den kommer att tillhandahålla en uppdaterad version kontor 64-bitars installationspaket ARM för (ÄRM)Windows 11 . Det betyder att du kan använda 64-bitars tillägg Office, medförfattare och beräkning av stora böcker på dessa mer bärbara enheter.(kontor)

8. Stiländringar(8. Stylingändringar)

Resten av förändringarna är enkla, men tilltalande för ögat, stilförändringar. Stil Windows 11 med rundade hörn är nu inlindad kontor .

Du kommer också att märka att rullningslisterna och andra skärmpositionsikoner sticker ut mer.

Vilka andra förändringar finns det?(Vilka andra förändringar finns det?)

Det här är bara en visuell uppdatering innan utgåvan. Microsoft Office. Om du för närvarande använder paketet Microsoft 365 du vet att ändringar snabbt kan implementeras och du kanske inte vet att de kommer att visas.

Räkna med att snabba förändringar fortsätter som Microsoft fortsätter att översätta kontor till programvara som en tjänst eller Saas . Eftersom omfattningen Principer för responsiv design(Fluid Design Principles) är så omfattande att vi förmodligen inte kommer att se alla förändringar i kontor fram tills Windows 11 och uppdaterad kontor kommer inte att offentliggöras.

Kort efter att Microsoft gjort Windows 11 tillgängligt genom programmet Insiders meddelade de att Microsoft Office-appar skulle få en “visuell uppdatering”.

Microsoft går över till något som kallas Fluent Design Principles. Detta är en uppsättning av fyra principer som Microsoft tror kommer “…navigera i sambandet mellan tidlösa behov och nuvarande verklighet.” som chef för Microsoft Office Design, skriver Jon Friedman.

De fyra principerna är design för fokus, förstärkning, anslutning och skydd eller sinnesfrid. Dessa kan låta som luftiga marknadsföringstermer, men de översätts till praktiska funktioner.

Om du inte är en del av Microsoft Insiders-programmet kommer Office inte att förändras på ett tag. På samma sätt, om du inte använder Office 365 eller Microsoft 365, kommer saker och ting inte att förändras alls. Men få människor är fans av förändring så låt oss förbereda oss på vad som kommer.

1. Hur man slår på eller av den nya kontorsdesignen

Om du är en del av Office Insiders-programmet men inte är redo för den nya upplevelsen kan du enkelt stänga av och slå på den.

  1. Välj Vad är nytt ikonen längst upp till höger i fönstret.
  2. Scrolla ner i kommer snart rutan till Prova den nya upplevelsen reglaget. Välj skjutreglaget för att stänga av det.

  1. Varningsfönstret visar att du måste starta om appen för att tillämpa ändringen. Det är inte nödvändigt att starta om enheten; du behöver bara starta om appen. Välj OK för att rensa varningen.

Notis i kommer snart rutan att reglaget är i avstängt läge nu. Stäng appen, öppna den igen och den nya upplevelsen försvinner.

I den nuvarande versionen finns Coming Soon-funktionen endast i Word, Excel, Outlook, PowerPoint och OneNote. Den nya upplevelsen kan dock inte stängas av och på via Outlook. Annars kommer en inställningsändring i en app att påverka upplevelsen i alla andra appar.

2. Sammandraget band som standard

När du öppnar de uppdaterade Office-apparna kommer Office Ribbon att komprimeras och bara visa flikarna. För att visa menyfliksområdet permanent, välj se flik. Bandet visas. Välj nedåtpilen längst till höger på menyfliksområdet och välj Visa alltid band.

3. Helskärmsläge

Ett alternativ är att välja Fullskärmsläge. Vi kan förstås se hur detta ökar fokus. För att avsluta helskärmsläge, välj menyn med tre punkter och återgå till Visa band meny. Välj sedan Fullskärmsläge igen för att stänga av den.

4 – Visa verktygsfältet Snabbåtkomst

De Snabbåtkomstverktygsfält finns redan i nuvarande Office och är som standard i det övre vänstra området i nuvarande Office-appar. Den kan ha kommandon tillagda och borttagna, och även flyttade under menyfliksområdet.

Det nya verktygsfältet Snabbåtkomst är dold som standard. Men genom att använda menyn Visa menyfliksområdet kan den avslöjas genom att välja Visa verktygsfältet Snabbåtkomst i menyn Alternativ för menyfliksvisning.

Det nya snabbåtkomstverktygsfältet kan flyttas över och under menyfliksområdet och har kommandon tillagda och borttagna. De Spara och Automatisk sparning kommandon stannar i namnlisten när du flyttar det nya verktygsfältet under menyfliksområdet.

Kommandoetiketterna kan också tas bort, vilket ger en renare och mer fokuserad upplevelse.

5. Matchande Windows- och Office-teman

I nuvarande Office matchar inte temat automatiskt Windows-temat. I uppdateringen matchar Office automatiskt vilket Windows-tema du än väljer. Detta eliminerar den visuella chocken av att hoppa ut från Windows-temat och till ett annat i Office.

Det verkar som att Microsoft gör Office till en förlängning av Windows istället för en app som körs på Windows.

6 Samarbetsnärvaroindikatorer

När ett delat dokument, undrar du om redigering av någon annan gör ändringar samtidigt? I den uppdaterade versionen finns det närvaroindikatorer i det övre högra hörnet som sticker ut. Det kommer också att finnas indikatorer i dokumentet där samarbetspartners gör ändringar, så att du vet vad de arbetar med.

7. 64-bitars ARM-version

Att använda Office på surfplattor, telefoner och andra bärbara enheter har inneburit att man använder Android-, iOS- eller webbversionerna. Det är inte dåligt, men dessa versioner kan vara underdrivna och kännas helt annorlunda att använda från skrivbordsversionen.

Microsoft meddelade att de kommer att ge den uppdaterade versionen av Office ett 64-bitars ARM-installationspaket för Windows 11. Det betyder att du kan göra 64-bitars Office-tillägg, medförfattare och beräkningar av stora arbetsboksböcker på dessa mer bärbara enheter.

8. Stylingförändringar

Resten av förändringarna är enkla men tilltalande, stilförändringar. Stilen med rundade hörn i Windows 11 överförs till Office nu.

Du kommer också att märka att rullningslister och andra skärmpositionsikoner sticker ut mer.

Vilka andra förändringar finns det?

Detta är den enda förhandsvisningen av den visuella uppdateringen av Microsoft Office. Om du använder Microsoft 365-sviten nu vet du att ändringar kan rullas ut snabbt och du kanske inte vet att de kommer.

Räkna med att snabba förändringar kommer att fortsätta när Microsoft fortsätter att flytta Office till en programvara-som-en-tjänst eller Saas. Eftersom omfattningen av Fluid Design-principerna är så omfattande kommer vi förmodligen inte att se alla ändringar av Office förrän Windows 11 och det uppdaterade Office släpps offentligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button