Microsoft: Office and the Cloud Drive Resultat upp

Microsoft © Microsoft

Med hjälp av det hybridarbete som förespråkas i affärer och den därför naturliga värvningen av dess moln, tillkännagav Microsoft mycket positiva resultat för det senaste kvartalet.

Du kan vara säker på att det går bra för Microsoft. Om investerare, alltid mycket känsliga, har ganska dåligt tagit emot sin senaste balansräkning på aktiemarknaden, eftersom de förväntade sig en lika stark tillväxt som för de föregående kvartalen, behöver företaget vid fönstret inte skämmas över situationen. . Alla indikatorer är faktiskt gröna. Microsoft fortsätter att driva sin Azure-molnplattform lika framgångsrikt som någonsin, och Microsoft Office 365-tjänster är naturligtvis på frammarsch.

Molnet, den huvudsakliga inkomstkällan hos Microsoft

Microsoft, under andra kvartalet (slutade den 31 december 2021, räkenskapskvartalen är förskjutna i verksamheten), såg sin totala intäkt öka med 20 % jämfört med 2020, vilket var 51,7 miljarder dollar, eller cirka 46 miljarder euro. Rörelsevinsten ökade med 24 % till 22,2 miljarder dollar (19,7 miljarder euro), medan nettovinsten bara under detta kvartal nådde 18,8 miljarder dollar (16,7 miljarder euro), med en nettoökning på 22 % under ett år.

Om tre majoritetssektioner dyker upp hos Microsoft är det uppenbarligen så ägnat åt ” det intelligenta molnet ”, som omfattar företagets Azure-plattform och andra molntjänster, vilket väcker mest entusiasm för den amerikanska jätten. Dess omsättning ökade med 26 % under det senaste kvartalet till 18,3 miljarder dollar (16,21 miljarder euro).

Divisionen ” Produktivitet och affärsprocesser från Microsoft, som inkluderar Office 365-tjänster för privatpersoner och proffs, genererade intäkter på 15,9 miljarder dollar (14,1 miljarder euro), en ökning med 19 %. LinkedIn, knuten till denna division, fortsätter att växa, med intäkterna upp 37 %.

Windows och reklam ger lojala tjänster

Under det sista kvartalet har divisionen Mer personlig datoranvändning “, som inkluderar Windows och Xbox, noterade också en tydlig tillväxt (+ 15%), med intäkter som uppskattas till 17,5 miljarder dollar (15,5 miljarder euro) av Microsoft.

Intäkterna från operativsystemet växte med 25 %, medan intäkterna från Xbox-innehåll och tjänster växte mer måttligt, upp 10 %. Annonsintäkterna, särskilt från nyhetssidan av verksamheten, ökade med 32 %. Surface, Microsofts surfplattor och datorer, å andra sidan, växte bara med 8 %, vilket gör det till den produkt med lägst tillväxt under det senaste kvartalet.

Minns att Microsoft lade nästan 70 miljarder dollar på bordet förra veckan för att ha råd med utgivaren Activision Blizzard. Ett övertagande som vid behov vittnar om den mycket goda hälsan hos gruppen grundad av Bill Gates och Paul Allen.

Om samma ämne:
Windows 11: den nya uppgiftshanteraren dyker upp!

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button