Microsoft Office 2021 kommer att finnas tillgängligt den 5 oktober på Windows och macOS

Microsoft Office © Koshiro K / Shutterstock.com

Microsoft har äntligen meddelat lanseringsdatumet för Office 201. Office-paketet för privatpersoner och proffs kommer därför att anlända samtidigt som Windows 11.

Det kommer dock inte att vara nödvändigt att ha det senaste operativsystemet för att köra Office 2021.

Läs också:
Microsoft 365 vs Office 2019: Vilken Microsoft Office Suite passar mig?

Office 2021 kommer att lanseras tillsammans med Windows 11

Den 5 oktober 2021 kommer att placeras under tecken på nyhet för Microsoft. Förutom lanseringen av Windows 11 i sin slutliga version kommer den amerikanska jätten att släppa Office 2021 på Windows och macOS samma datum. Nästa version av den berömda kontorssviten kommer att anta Fluent Design för att bättre harmonisera med det nya operativsystemet. Som sagt, Office 2021 kommer att fungera lika bra på Windows 10. Goda nyheter för de som inte kan installera Windows 11.

Office 2021 kommer att vara tillgängligt på två sätt. Den första är att prenumerera på Microsoft 365 via en formel som faktureras från €69 per år. Denna lösning samlar alla applikationer i kontorssviten och flera onlinetjänster som OneDrive, Teams eller SharePoint Online. Microsoft säger att nuvarande prenumeranter som använder Office 2019 kommer att uppgradera direkt till den nya versionen. Det andra är köpet av en evig licens för Office 2021 så att du kan njuta av det hela livet. Den har dock en stor nackdel jämfört med prenumerationen: den kommer inte att dra nytta av funktionsuppdateringar, men kommer fortfarande att ha spårning av säkerhetsuppdateringar.

Bill Gates företag har ännu inte delat detaljer om de nya funktionerna i Office 2021. Vi vet dock att den här versionen kommer att stödja mörkt läge på alla applikationer i sviten. På PowerPoint-sidan kommer det att vara möjligt att skapa GIF:er direkt från en presentation, medan Excel bör dra nytta av ett förbättrat cellområdessystem tack vare XLookUp-funktionen.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button