Microsoft Office 2021: här är alla nya funktioner i nästa version

Microsoft Office © Koshiro K / Shutterstock.com

De Microsoft kontorspaket
fortsätter att utvecklas för att erbjuda sina användare olika nya funktioner på skrivbordet, tillgängliga på både Windows och macOS.

Hitta många innovationer som olika funktioner, animerad grafik, verktyg, bläckredigering och översättningar, datatyper och mer allmänt många funktioner som listas i den här artikeln.

Läs också:
Microsoft Office 2021 kommer att finnas tillgängligt den 5 oktober på Windows och macOS

Nya funktioner specifika för Excel, PowerPoint och Word

På Windows och macOS är Excel berikat med nya funktioner. Fyra är gemensamma för båda typerna av enheter. Den första är XLOOKUP, ett verktyg som underlättar sökning på ett ark rad för rad. Den andra handlar om dynamiska arrayer, i synnerhet för att påskynda beräkningar och perspektiv tack vare nya funktioner som Array, Filter, Frequency, Sort, Sort by och Unique. Den tredje, LET, är en funktion för att tilldela ett namn till ett beräkningsresultat. Den fjärde, XMATCH, är utformad för att hitta ett element som finns i en array/serie av celler och returnera den relativa positionen för elementet eller ett värde inom en array. På macOS kan du titta på, från ett enda fönster, flera ark och/eller arbetsböcker, medan Watch-verktyget tillåter ” inspektera, granska eller bekräfta formelberäkningar och resultat i stora kalkylblad “.

Microsoft Office 2021 © Microsoft

På Windows och macOS låter PowerPoint dig nu korrekturläsa dina bläckdrag, d.v.s. reproducera handstil på en bild. På Windows kan du spela in ett bildspel som inkluderar stöd för färgning, laserpekare och videoinspelning. Du kan också se elementen i din bild i läsordningen på skärmen. Under macOS är det nu möjligt att spara en presentation som en GIF-bild.

Under macOS drar du särskilt nytta av nya funktioner som rör Word . Ordbehandlaren får en uppslukande läsare med avancerat färgstöd. Du kan alltså välja din sidfärg med olika mer exakta verktyg och dra nytta av färg- och bildpaletter samt olika andra färgvalsalternativ. Du har också nytta av ett nytt högläsningsverktyg (finns i Review), justerbart efter din smak efter hastigheten och typen av röst du vill dra nytta av.

Läs också:
10 tips för att bättre njuta av Windows 10 Pro och Office-paketet

Access, Outlook och Visio erbjuder även utvecklingar under Windows

På Access, i hanteraren för länkade tabeller, kan du ännu bättre uppdatera, länka eller ta bort länkade tabeller. En ny typ av utökad data inklusive datum och tid för ” förbättra syntaxkompatibiliteten med SQL och för att öka noggrannheten och detaljnivån i poster ” har lagts till. Ett verktyg för att förbättra hanteringen av dina databasobjekt ingår också.

På Outlook har du ett översättningsverktyg som låter dig översätta dina e-postmeddelanden till nästan 70 språk och en funktion som låter dig kommentera ett e-postmeddelande eller till och med en bild i e-postmeddelandet som om det vore en handskriven metod (med fingret) , dynan, pennan eller musen). Äntligen har du ett sökverktyg för att hitta ett e-postmeddelande i Outlook, oavsett var du har lagrat det.

På Visio har nya stenciler och former lagts till för att skapa Azure-diagram, även nya Amazon Web Service (AWS) stenciler och former. Slutligen har innehåll (Visio-mall och Workplace Social Distance-mall) lagts till för att hjälpa till att implementera social distansering.

Läs också:
Microsoft överger sina Office-applikationer för Chromebook och förlitar sig på sina webbappar

Flera innovationer till Office-paketet på macOS och Windows

På Windows och macOS drar Cortana nytta av en visuell uppdatering i Excel, PowerPoint, Outlook och Word. Dessutom läggs det som är nytt för lagermedia till Office Premium på Excel, PowerPoint, Outlook, Visio och Word (Windows) och Excel, PowerPoint och Word (macOS). Slutligen har Microsoft arbetat med att förbättra prestanda, för mer stabilitet och hastighet, på Excel, PowerPoint, Outlook och Word.

Endast under macOS bör ytterligare tre nya funktioner noteras. Grafik och bilder kan nu sparas som SVG (Excel, PowerPoint, Outlook och Word). En skissstilskontur läggs också till på fliken Format (Format>Linje>Skissstil) i Excel, PowerPoint och Word. Slutligen är funktionen “Berätta för oss” ett textfält för att skriva in ord/fraser om vad du vill göra härnäst och snabbt komma åt innehållet du letar efter i Excel, PowerPoint och Word.

Sammanfattningsvis, endast under Windows, erbjuds fyra verktyg, förbättrade eller nya. Ritning har uppdaterats med nya flikar Eraser, Lasso och Linjal medan åtkomst och redigering av dina verktyg sammanförs för optimerad användning i Excel, PowerPoint och Word. Räkna även med att spara automatiskt till OneDrive, OneDrive för företag eller SharePoint Online i Excel, PowerPoint och Word. OpenDocument Format (ODF) 1.3 stöds nu i Excel, PowerPoint och Word. Slutligen låter sökverktyget dig snabbt hitta allt du letar efter, oavsett om det är en text, en bild eller till och med ett kommando, till exempel i Excel, Note, Outlook, PowerPoint och Word.

Källa: Microsoft

Microsoft 365 vs Office 2019: Vilken Microsoft Office Suite passar mig?

Den ena är en juggernaut som har etablerat sig i användning under lång tid, den andra dess prenumerationsversion. Om detta är din vision om de två kontorssviterna som erbjuds av Microsoft och du måste bestämma dig, är den här artikeln för dig. Så, Office 2019 eller Microsoft 365, vi hjälper dig att göra rätt val.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button