Microsoft närmar sig 2 biljoner dollar i marknadsvärde och dess aktie når den högsta någonsin

Microsofts logotyp © Microsoft

Redmond, som grundades för 46 år sedan av Bill Gates och Paul Allen, förbereder sig för att gå med Apple och nå 2 000 miljarder i börsvärde.

Om vi ​​känner Microsoft för sina huvudprodukter, nämligen Windows-operativsystemen, Office-paketet eller Surface-surfplattorna, har företaget alltid försökt diversifiera sina erbjudanden under sin existens. I synnerhet genom att investera på olika marknader som cloud computing, med Azure, eller videospel, med Xbox-konsoler.

Läs också:
Övertagande av Discord av Microsoft: affären kommer att slutföras nästa månad

Microsoft är i hälarna på Apple

Under det senaste decenniet har företaget inlett ett flertal förvärv, såsom Skype, Mojang, utvecklingsstudion bakom Minecraft
och LinkedIn , med miljarder för att stärka sina led och behålla sitt strypgrepp.

I torsdags steg IT-jättens agerande med 1% vilket gjorde att den nådde ett rekordstort börsvärde på 1 900 miljarder. Microsoft kan därmed snart bli det andra amerikanska företaget, med Apple, att nå 2 000 miljarder dollar, men dess agerande måste ändå dra nytta av en ökning med 5% för att nå denna summa.

Generellt sett fortsätter kurvan att utvecklas eftersom det uppskattas att aktiekursen har multiplicerats med fem sedan Steve Ballmer ersattes 2014 av Satya Nadella. På procentsidan noterar vi ett hopp med 60 % 2020 och en tillväxt på 17 % för innevarande år.

Apple är för sin del ännu inte hotat av sin konkurrents framfart. Äppeltillverkaren, som lyckades nå 2 400 miljarder i januari, ligger för närvarande på runt 2 200 miljarder i börsvärde.

Längre i rankingen hittar vi Amazon och Alphabet på 1 700 respektive 1 500 miljarder, som också syftar till att få tillgång till denna mycket utvalda klubb på 2 000 miljarder i kapitalisering.

Källa: business insider

Relaterade Artiklar

Back to top button