Microsoft mot degenerativa sjukdomar: det nya patentet kommer som kommer att bekämpa det


Sen när Microsoft Band 2 det kom ut i 2015den gamla Redmond det var mestadels utanför kretsen av bärbar. Men även om företaget inte har varit särskilt framsynt i branschen, har det ändå packat en del riktigt imponerande tekniker och ambitiös, vilket tillåter utveckling även inom den medicinska miljön. En av de senaste upptäckterna har möjliggjort en bärbar enhet skapad av företaget kontrollera den maximala volymen syre (VO2 max) i en person. Microsoft det är uppenbarligen inte främmande för experiment när det kommer till prylar av den här typen och om man ska tro ett nyligen förvärvat patent kan det faktiskt finnas många fler saker på gång.

Dokumentet i fråga, med titeln helt enkelt “” arkiverades a juni 2017men den släpptes officiellt av USPTO. Som alla patentansökningar tar det tid innan den officiellt förklaras giltig.

Uppenbarligen innefattar enhetens hjärta en serie ställdon, eventuellt monterade på ett sådant sätt att de tillåter vissa justeringar i deras position. Arbetar tillsammans med specialiserade sensorerskulle deras syfte vara att göra sitt bästa för minska eller stabilisera ofrivilliga rörelser i en intilliggande led eller till och med en hel lem. Nedan finns ett relevant utdrag ur dokumentet.

Microsoft

Teknikens konsekvenser för olika sektorer

När det implementeras på rätt sätt verkar detta vara ett viktigt livsförbättrande verktyg för människor som lider av Parkinsons och många andra villkor. Ytterligare läsning i texten avslöjar också ambitionen att göra den enheten batteri tillräckligt effektiv för att tillåta en hel dag i drift på en enda laddning. Dessutom finns det flera omnämnanden av kommunikationsprotokoll, som t.ex Wifi Och Blåtandsamt appar för smartphone. Så det är helt klart att enheten kommer att ha vissa funktioner spårning och rapportering. Du kommer förmodligen också att kunna se allmänna hälsoegenskaper.

Vi kommer säkerligen att hålla oss uppdaterade om ytterligare utvecklingar i hopp om att detta patent förvandlas till en säljbar produkt Så snart som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button