Microsoft Mesh: fjärrkommunikation kommer inte längre att vara densamma

Kallas Microsoft Mesh det nya kommunikationssystemet som förenar virtuell verklighet Och förstärkt verklighet revolutionera och förbättra fjärrkommunikation. Användningen av hologram och förmågan att interagera utan att vara närvarande. Här är alla detaljer om detta nya system som nyligen presenterades av företaget som grundades av Bill Gates.

Microsoft Mesh kombinerar virtuell verklighet och förstärkt verklighet med hologram och interaktivitet

Det är inte längre nödvändigt att använda HoloLens 2. Tack vare Microsoft Mesh, det nya kommunikationssystemet, kommer det att vara möjligt att kombinera virtuell verklighet, förstärkt verklighet, hologram och interaktion med andra enheter. I praktiken kommer det att vara möjligt att utnyttja denna teknik även med enkla smartphone, anteckningsbok Och VR-tittare.

Med Microsoft Lens förändras sättet att kommunicera på distans. Faktum är att tack vare användningen av hologram i kombination med detta nya system kommer det att tyckas vara det fysiskt nära. “Vi kan inte bara dela hologram, utan vi kan göra det på ett sådant sätt att möjliggöra effektiv närvaro och interaktivitet“. Så här sa projektledaren, Greg Sullivan.

Det var spännande att se Alex Kipman till presentationen av Microsoft Mesh i form av ett hologram. Uppenbarligen nu är funktionerna väldigt enkla och grova. Men med tiden kommer de att uppnås verkligen engagerande nivåer anslutit till ett system 3D rumslig ljud.

Microsoft Mesh förlitar sig på Azure molnserver där det är möjligt att utveckla ytterligare projekt och tillbyggnader. Intressant är också möjligheten till att dela inte bara dokument, utan också riktiga 3D-modeller. Alla synliga som om de faktiskt fanns i rummet.

Otrolig är närvaron av Niantic som redan har visat hur Pokémon GO den kan vara kompatibel med Microsoft Mesh. Kort sagt, varelserna i det mest kända spelet baserat på förstärkt verklighet presenteras på ett extremt verkligt sätt.

Sammanfattningsvis verkar det som att Microsoft Mesh kommer att revolutionera sättet att kommunicera på distans. Detta kommer att göra kommunikationen enklare och för dem som har sina nära och kära långt borta, särskilt i tiden med Covid, kan det vara en lösning att känna sig närmare.

Relaterade Artiklar

Back to top button