Microsoft medger att det var ett misstag att tvinga vissa datorer till Windows 10 Fall Creator Update

En av de största anklagelserna mot Microsoft med lanseringen av Windows 10 var den aggressiva kampanjen för användare att uppgradera till den här versionen av operativsystemet. En reklamkampanj som informerade om lanseringen av det nya operativsystemet och alla dess funktioner skulle inte ha varit dåligt, men Microsoft överskred upprepade gånger gränsen vilket tvingade många Windows 7- och Windows 8-användare att uppgradera till denna nya version av systemet. Fungerar utan tillstånd.

Efter otaliga kritik från användare lovade företaget att det aldrig skulle tvinga användarna uppdateringar igen. Förra veckan verkar det dock som att något gick fel, och det är att många användare av äldre versioner av Windows 10 har tagit emot, utan tillstånd och utan våld, Fall Creators Update trots att denna uppdatering och policyer har inaktiverats för att inte ta emot den.

Microsoft medger att den tvingade Windows 10 Fall Creators Update var av säkerhetsskäl

Microsoft medger att Windows uppdatering var en misstag men hävdar också att det var försök Av säkerhetsskäl . Alla versioner av Windows 10 utom Fall Creators Update kommer att upphöra med stödet i år, sluta ta emot säkerhetsuppdateringar och kan utsätta användare för risker.

Windows 10 Anniversary Update, till exempel, kommer att sluta ta emot uppdateringar från och med denna månad, medan Creators Update kommer att sluta ta emot dem i september i år. Av denna anledning har Microsoft försökt få användare av dessa byggen att uppdatera till den aktuella Fall Creators Update för att se till att användare inte lämnas utan uppsikt och kan dra nytta av maximal säkerhet när du använder Windows.

Windows 10 Spring Creators Update kommer om två till tre veckor, och efter det kommer den med massor av recensioner. Det återstår att se om den här nya uppdateringen tas emot väl eller om inte, användare är tveksamma till att uppdatera sina system.

Användare som uppdaterat av misstag kommer att kunna gå tillbaka, även om det inte rekommenderas att göra det

Användare som har fått den här uppdateringen kan avinstallera den och återgå till den tidigare versionen av operativsystemet från menyn Parametrar för Windows 10 > Uppdatering och säkerhet > Återställning .

I alla fall från SoftZone, vi rekommenderar att du inte gör det om vi inte har allvarliga problem, eftersom den här nya versionen ger oss den bästa prestandan och den bästa säkerheten, förutom att ha våren skapare uppdatering nästa förbättrade Windows 10-uppdatering.

Vad tycker du om Microsoft “tvingade uppdateringar” av misstag med Windows 10?

Relaterade Artiklar

Back to top button