Microsoft lanserar Windows 365, dess cloud computing-lösning

Windows 365 © Microsoft

Vi väntade på det, här är det: Microsofts cloud computing-plattform är äntligen officiell. Windows 365 kommer att vara tillgängligt för proffs från och med den 2 augusti 2021.

Det var den 14 juli 2021 som Microsoft bestämde sig för att kommunicera om sin helt nya tjänst, Windows 365, som tillåter åtkomst till operativsystemet från vilken maskin som helst från molnet.

Läs också:
Hur testar jag nästa version av Office nu på Windows 10 och Windows 11?

Windows 10/11 på Mac och iPad via moln

Redmond-företaget riktar sig till proffs med denna plattform. Windows 365 tillåter streaming åtkomst till en maskin som kör Windows 10 eller Windows 11 från Microsofts servrar.

Allt du behöver göra är att ansluta till lösningen från en ny webbläsare. En av de mest uppenbara fördelarna är att låta användare hitta en Windows-upplevelse, med dess gränssnitt, dess genvägar, dess applikationer och dess funktioner från enheter som inte är designade för att ta emot operativsystemet: Mac, iPad, Chromebook, enheter som kör Android eller Linux …

Den andra lösningen för att komma åt ditt virtuella Windows är att gå igenom Remote Desktop-applikationen, ett alternativ till webbläsare som bör komma med ett optimerat gränssnitt.

Läs också:
Du kan uppgradera från Windows 7 till Windows 11 gratis, via en fullständig ominstallation

Windows-upplevelsen, överallt

Windows 365 erbjuder omedelbar startupplevelse ” säger Wangui McKelvey, ansvarig för projektet, i ett blogginlägg. Enligt honom är Windows 365 en lösning som möter dagens behov, med i synnerhet framväxten av distansarbete.

Med Cloud computing är en användare garanterat att alltid kunna arbeta med samma verktyg och hitta sina filer och pågående arbete, även när han eller hon byter enhet. På sin PC på jobbet eller sin bärbara dator hemma förblir användarupplevelsen densamma.

Windows-upplevelsen är konsekvent, oavsett enhet. Du kan fortsätta där du slutade eftersom din Cloud PC-status förblir densamma även när du byter enhet. Du kan göra samma arbete på en bärbar dator i ett hotellrum, på en surfplatta i transport eller på din dator när du är på kontoret “förklarar Microsoft.

Läs också:
Windows 11: en ny byggnad utan den klassiska Start-menyn

En säker molnlösning

När man riktar sig till företag är frågan om säkerhet ofta av största vikt. En dator i molnet är också data, dokument och information som färdas över internet. Wangui McKelvey vill vara lugnande på denna punkt. Enligt honom kommer Windows 365 till och med ” hjälpa till att lösa dagens kritiska säkerhetsutmaningar genom design, genom att lagra och säkra information i molnet, inte på enheten “.

Ett multifaktorautentiseringssystem har implementerats för att verifiera alla försök att logga in eller komma åt en PC i molnet via integration med Microsoft Azure Active Directory (Azure AD). Och med Microsoft Endpoint Manager kommer det att vara möjligt att definiera åtkomstpolicyer för att omedelbart bedöma anslutningsrisken för varje session.

Andra säkerhetsfunktioner, såsom användarbaserad behörighetstilldelning, är planerade.

Läs också:
Windows 11: endast de senaste versionerna av Windows 10 kommer att uppdateras direkt

Tillgänglighet 2 augusti

Lanseringen av Windows 365 är planerad till den 2 augusti 2021. Månadspriserna har ännu inte kommunicerats, vi vet bara att två formler kommer att erbjudas: Windows 365 Business och Windows 365 Enterprise. Var och en kommer att finnas tillgänglig i 12 konfigurationer efter behov.

Som lägst kommer det att vara möjligt att välja en konfiguration med 2 GB RAM, 64 GB lagringsutrymme och en CPU. Som högst kan RAM-minnet gå upp till 32 GB och internminnet upp till 512 GB, med åtta processorer. I alla fall drivs allt av Azure Virtual Desktop.

Windows 365 är tänkt att vara designat för egenföretagare såväl som företag med tusentals människor. I detta andra fall är erbjudandets funktion ännu inte klart: man kan föreställa sig att det kommer att bli fråga om att betala för ett definierat antal virtuella maskiner inom företaget.

För tillfället talar Microsoft inte om tjänstens tillgänglighet för privatpersoner. Men det råder ingen tvekan om att den amerikanska gruppen redan funderar på ett sätt att erbjuda Windows 365 till alla.

Bästa online (moln) lagring – Jämförelse 2021 | Clubic

Vilken är den bästa molntjänsten? Clubic har jämfört 6 oberoende och objektivt för att ge dig den bästa informationen.
Läs mer

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button