Microsoft lanserar Start, sin nya personliga nyhetsaggregator för att konkurrera med Google News

Microsoft Start © © Microsoft

Känner du till Google News, Apple News, Flipboard, Feedly och så vidare? Nåväl nu kommer det att finnas en ny aktör i världen av nyhetsaggregatorer med Microsoft Start, som faktiskt ersätter vad MSN har varit de senaste åren (dvs en kyrkogård).

Tillkännagav sent i går, Start har formen av en webbsida, en smartphone-app och snart en widget inbyggd i Windows 11 för att hålla dig uppdaterad med nyheter som är viktiga för dig.

Läs också:
Grannrätt: föga överraskande överklagar Google böterna på 500 miljoner euro

Microsoft Start är redan tillgängligt

Genom att dra nytta av ett modernt gränssnitt – även om det här och där framkallar de berömda brickorna som är kära för Windows Mobile och Windows 8 – är Microsoft Start redan tillgänglig, meddelar företaget i sitt pressmeddelande.

På startsidan, och innan du anpassar flödet, kan du direkt komma åt de senaste rubrikerna, en väderprognos och en översikt över finansmarknaderna. Detta följs av sportresultat och specifika artiklar som drivs av algoritmen.

Microsoft Start © Skärmdump

Naturligtvis ligger intresset för denna typ av tjänst i personaliseringen. Genom att klicka på lämplig knapp kan du välja dina intresseområden från en ganska uttömmande lista. Sedan kan varje vara som erbjuds i flödet marknadsföras med tummen upp, eller tvärtom ner med tummen ner. Tanken är att erbjuda dig fler artiklar av den här typen om du gillar innehållet. Slutligen, precis som Facebook, kan användare av tjänsten reagera på artiklar med sex fördefinierade emojis.

Läs också:
Varför Windows 11 inte stöder Android-appar vid lanseringen, inte överraskande

En gratistjänst, tillgänglig utan att behöva logga in

Du känner till talesättet. ” Om det är gratis är det du som är produkten “. Vi vet att det är lite mer komplicerat än så, men vad som helst. Microsoft är inte den minst giriga teknikjätten när det kommer till personuppgifter. Och då pratar vi om en tjänst som är designad i grunden för att anpassa sig till vad du, användare, låter honom förstå om din smak och dina preferenser. Det räcker med att säga att för sekretess kommer vi att återkomma.

Dessutom uppskattar vi att Microsoft Start är en tillgänglig tjänst utan att behöva ansluta till ett eventuellt Microsoft-konto. Precis som Google Nyheter kan vi mycket väl konfigurera våra intressen och till och med spara artiklar som anses relevanta utan att behöva länka vår identitet till ett användarkonto.

En uppenbar konsekvens av den ekonomiska modell som Microsoft antagit är Start en gratis plattform som finansieras av reklam och sponsrat innehåll. Så bli inte chockad om du bland dödsannonserna från franska skådespelare och de senaste rasistiska utspelen från en möjlig presidentkandidat hittar en annons för en kopplad tandkräm.

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button