Microsoft lägger till ännu fler annonser i sin Outlook-mobilapp

Oneoutlook © Windows Central

Microsoft har valt att ändra visningen av annonser i sin Outlook-applikation.

Förstår med detta att Microsoft har beslutat att öka synligheten för annonser, och synd för användarupplevelsen.

Fler annonser i Outlook

Tillgänglig på iOS som på Android, Microsofts Outlook-applikation låter dig hantera din postlåda och lanserades nyligen i en Lite-version i vissa länder. Microsoft har under en tid testat ett nytt sätt att förstärka förekomsten av annonser i sin applikation, och det kommer inte att göra någon glad.

Specifikt gör Microsoft det svårare för gratisanvändare att undvika annonser i den mobila versionen av Outlook. Oavsett vilken typ av inkorg som väljs kan användaren inte passera de annonser som glider mellan de “klassiska” e-postmeddelandena. Det är enkelt, det enda sättet att kringgå annonser i Outlook-applikationen är att teckna ett Microsoft 365-abonnemang (som betalar därför).

Microsoft förklarar att det är möjligt för användare att välja ” Fokuserad inkorg för att undvika reklam så mycket som möjligt, som dock kommer att visas i rutan “Övrigt”. Reklammeddelanden liknar verkligen riktiga e-postmeddelanden, som lätt kan “lura” användarens vaksamhet.

Uppenbarligen faller denna reklamoffensiv inte (alls) i smaken hos Outlook-användare på iOS som på Android. Men för närvarande, trots många klagomål, fortsätter Microsoft att visa annonser i sin applikation för alla gratisanvändare av applikationen.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button