Microsoft kommer att ge ett uppsving för prestandan för sin Xbox Series S

Xbox Series S © Microsoft

Den lilla Xbox Series S drar fortfarande nytta av dess designers uppmärksamhet.

Faktum är att Microsoft har uppdaterat utvecklingsverktygen som tilldelats studiorna, som kommer att kunna dra nytta av en liten prestandaökning.

Bättre prestanda för Xbox Series S

I november 2020 lanserade Microsoft sin nya Xbox Series X, som åtföljdes av en mer prisvärd, mindre kraftfull och saknar fysiska enheter: Xbox Series S. En maskin som delar samma spel som sin storasyster, med dock fler eller fler mindre betydande tekniska kompromisser beroende på spelen, särskilt på nivån bildfrekvensupplösning, texturer…


Nyligen lade den amerikanska jätten i händerna på studiorna ett nytt utvecklingskit som gör det möjligt för dem att dra nytta av ett överskott av minne.

Mer minne för utvecklare

Kom ihåg att Xbox Series S har 10 GB minne (jämfört med 16 GB på Xbox Series X), varav en del är rekvirerad för gränssnitt och bakgrundsuppgifter (2 GB). Med den här nya uppdateringen tillåter Microsoft därför utvecklare att dra nytta av en extra marginal när det kommer till att ta sina spel till den minsta Xbox.

Xbox Series S © Xbox

Hundratals megabyte extra minne är nu tillgängligt för Xbox Series S-utvecklare säger Microsofts Game Dev-team. ” Detta ger utvecklare mer kontroll över minnet, vilket kan förbättra grafikprestandan även under stressförhållanden. “.

Det återstår att se hur detta lilla överskott av minne som tilldelats utvecklare kommer att visas på skärmen med avseende på spel på Xbox Series S. Kom ihåg att konsolen visas för endast 299 euro i butik, mot 499 euro för Xbox Series X ( och PS5), den senare är fortfarande särskilt sällsynt att observera på butikshyllorna…

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button