Microsoft Journal, den handskrivna anteckningsappen, kommer till Microsoft Store

Microsoft Journal

Efter ett år av experimenterande och feedback, handskriven anteckningsapp Journal blir officiellt Microsoft Journal och finns tillgänglig på Microsoft Store. Genom att bli en applikation som stöds av den amerikanska jätten, skaffar Journal mer avancerad övervakning och en färdplan.

Microsoft Journal är tänkt som det ultimata anteckningsverktyget på enheter med touch-alternativ, genom att erbjuda AI-hjälpmedel och ett gränssnitt designat för älskare av att skriva på papper.

Smidig anteckning

Ett team från Microsofts avdelning för tillämpad vetenskap lanserade en app som heter Journal som en del av Microsoft Garage-programmet i februari 2021. Detta program utformades för att uppmuntra anställda på Redmond-företaget att förnya och utveckla projekt utanför deras vanliga specialiteter. Under denna tidiga åtkomst kunde teamen ta hänsyn till användarfeedback för att förbättra sitt verktyg.

Spelet vunnit eftersom Journal nu är en applikation som stöds av Microsoft och till och med har fått sitt namn. Den är redan tillgänglig gratis på Microsoft Store. Men vad erbjuder den egentligen och hur skiljer den sig från konkurrenterna på denna redan välsorterade marknad?

Microsoft Journal är därför en applikation byggd och designad för personer som föredrar att ta handskrivna anteckningar på pekenheter (surfplattor, 2-i-1, etc.). Den förstärks av artificiell intelligens som kan förutsäga och förstå de gester du gör för att markera text eller aktivera raderverktyget för att radera. Du behöver inte klicka på lämpligt alternativ i en meny, allt kan enkelt göras med en gest som motsvarar kommandot. Målet är enkelt och tydligt: ​​att låta dig hålla fokus på att ta anteckningar genom att erbjuda en flytande och kvasiorganisk upplevelse.

Microsoft Journal är här för att stanna

Genom att bli en applikation som stöds av Microsoft kan Journal göra anspråk på att växa och förbättra sina tjänster. AI kommer att fortsätta att utvecklas, även om den redan är särskilt effektiv enligt teamen (den kan känna igen hur vi skriver en titel eller ritar en bild och att erbjuda alternativ anpassade till dessa specifika typer av innehåll), och mer integration av andra befintliga tjänster förväntas. För närvarande är endast integration med Microsoft 365 möjlig för att synkronisera anteckningar med kalendern, vilket gör det lättare att dela protokoll under ett möte.

Microsoft Journal

Applikationen har Windows 11-design, mjukare och i färg, men är tillgänglig på både Windows 10 (på versioner från oktober 2020 minimum) och 11. Det är möjligt att hitta alla dess anteckningar där på en meny som består av färgade kort, byggd för att underlätta sökandet efter gamla verk.

Liknar sann massanvändning, men data som projektgruppen har tagit fram under det senaste året visar att användare faktiskt använder Microsoft Journal mer för att kommentera PDF-dokument (59 %) än för att skriva på tomma sidor (41 %). En annan intressant data, 49% av användarna föredrar att markera text genom att trycka på skärmen medan 34% använder instant lasso-verktyget istället.

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button