Microsoft introducerar en ny Photos-app planerad för Windows 11

Windows 11 fotoapp-1 © © Microsoft via WindowsLatest

Förväntas den 5 oktober i den slutliga versionen, Windows 11
kommer att vara värd för omarbetade appar för att matcha dess nya visuella identitet. Microsoft avslöjar idag mer detaljerat den nya Photos-applikationen för operativsystemet … och det verkar mycket framgångsrikt.

Förutom Paint och skärmdumpsverktyget (som redan till stor del hade omdesignats under Windows 10), har Photos-applikationen delvis gjorts om under Windows 11 för att ta sig an WinUIs estetik och flytande design. Förutom sitt nya utseende och trevligare kontroller att använda i pekläge har applikationen några nya funktioner och är mer ansluten till molnet.

Läs också:
GeForce RTX 3080 Ti med 20 GB minne finns

En förbättrad fotoapp

Microsoft betonar verkligen synkroniseringen av dina ögonblicksbilder med molnet så att de enkelt kan hittas på flera datorer eller andra synkroniserade enheter. Den nya Photos-applikationen erbjuder också en funktion för att automatiskt skapa album för att gruppera och sortera dina foton.

När det gäller organisation tar appen dock upp grunderna för sin storasyster under Windows 10. Den är fortfarande uppbyggd kring 5 huvudsektioner, specificerar Senaste Windows. Var och en av dessa sektioner (Samling, Album, Personer, Mappar och Videoredigerare) låter dig klicka på en bild för att öppna den på en ny visningsskärm. Det är också från den senare som du kan redigera bilden. De tillgängliga alternativen är ändå ganska grundläggande, mycket mer i alla fall än vad till exempel Photos-applikationen i macOS erbjuder.

Tillgänglig från en funktion som flyter ovanför fotot, gör fotoredigering att du kan beskära bilden eller rotera den. Filter finns också tillgängliga på samma sätt som en automatisk bildförbättringsfunktion av AI. Alla dessa funktioner har också designats för att vara lätta att använda på en pekskärm.

Windows 11 fotoapp-2 © © Microsoft via WindowsLatest

Windows 11 fotoapp-3 © © Microsoft via WindowsLatest
Windows 11 fotoapp-4 © © Microsoft via WindowsLatest

© Microsoft via WindowsLatest

Läs också:
Intel lanserar bärbara NUC X15-datorer utan minne eller lagring med RTX 3060 och 3070

… men grunderna förblir oförändrade

Den nya designen som antagits av Microsoft gör äntligen vissa alternativ mer tillgängliga, till exempel visning av metadata som är specifik för varje bild. Den nya Photos-applikationen låter dig också se flera bilder samtidigt tack vare en ny funktion som aktiverats av Microsoft.

Förvänta dig dock att hitta grunderna i Windows 10s Photos-app, vilket inte nödvändigtvis är en dålig sak. Faktum är att alla befintliga funktioner behålls av den nya versionen av appen. Som sagt, Senaste Windows Höjdpunkter vid denna tidpunkt är några prestandaproblem med Windows 11:s Photos-app. Förhoppningsvis övergående problem som är begränsande för nu är intresset på datorer med lägre prestanda.

Källa: Senaste Windows

Relaterade Artiklar

Back to top button