Microsoft har släppt en ny säkerhetsapp för Android och iOS

Microsoft anpassar sitt mångåriga säkerhetsverktyg för PC, känd som Försvarare, så det kan fungera på mobila enheter. Det Redmond-baserade teknikföretaget släpper samtidigt en helt ny version av sitt Defender-program för Windows, macOS, iOS Och Android i ett försök att bygga upp ett rykte som en pålitlig leverantör av pålitliga säkerhetslösningar.

Det är upp till var och en att bedöma om Microsoft Defender är överlägsen de olika andra säkerhetslösningar som finns på marknaden idag. Microsoft Defender kommer förinstallerad med ett antal användbara funktioner. Den nya Defender-appen skyddar din telefon från skadlig programvara och fungerar antivirusgenomsökningar fortsätt på både nyladdade och befintliga appar på din enhet för att identifiera och ta bort eventuell skadlig programvara.

Microsoft Defender är tillgänglig för nedladdning

Mer betydelsefullt är att du kommer att ha möjligheten att kontrollera innehållet som appen skannar genom att ange applikationer och filer pålitlig att du känner dig trygg. Naturligtvis kan Microsoft Defender också tillhandahålla varningar i realtid och råd om hur man kan förbättra enhetssäkerheten över ett brett spektrum av plattformar och enheter.

Tänk dock på att om du använder en iOS-enhet kommer du inte att kunna använda vissa av de tillgängliga funktioner på Android, som antivirusskydd. IOS-användare får en ny funktion som är tänkt att skydda dem från att falla offer för webbfiskeattacker.

Den nya Microsoft Defender-appen riktar sig till människor och kommer med en instrumentpanel som låter användare styra sina egna skydd och granska säkerhetsåtgärder på en centraliserad plats. Det här programmet är tillgängligt för nedladdning på Microsoft Store. Problemet är att för att använda programmet behöver du en prenumeration på Microsoft 365 Family eller Personal; men om du redan har ett av dessa abonnemang kan du ladda ner Microsoft Defender direkt från Google Play Butik eller från Apple App Store.

Relaterade Artiklar

Back to top button