Microsoft gör Windows 11 tillgängligt på datorer som inte stöds…av misstag

Windows 11-logotypbanner #skiva

Knödeln! Microsoft tillåter icke-kompatibla datorer Windows 11 för att installera en betaversion av 22H2-uppdateringen för… Windows 11.

Vi rapporterade till dig igår att Microsoft har rullat ut en version av Windows 11 22H2-uppdateringen till Release Preview-kanalen för Windows Insider-betaprogrammet. Vilket inte skedde utan biverkningar.

Windows 11 22H2 erbjuds till icke-Windows 11-berättigade datorer

Flera användare som registrerats för att komma åt Release Preview har märkt en rolig överraskning: installationen av uppdateringen erbjöds dem… även om deras dator inte stödde Windows 11 hittills.

Microsoft ålägger tekniska egenskaper som hindrar maskiner som inte är ett dugg nyare att installera Windows 11. Men den senaste betaversionen av den stora uppdateringen 22H2 har förändrat situationen.

Vittnesmål strömmar in på Reddit, Twitter och till och med på Clubic-forumet. Stéphane, en av våra läsare, förklarar: ” Så där förstår jag inte längre Microsoft!!! Min Asus UX501VW var inte kvalificerad för Windows 11, eftersom den inte hade en minsta generation 8 Intel-processor… installera, starta om och Windows 11 22H2 är installerat!!! Jag är en del av det grundläggande Insider-programmet och gjorde inget speciellt på min maskin, jag som trodde att jag skulle hamna i Windows 10… “.

Det är en bugg, Windows 11 är inte kompatibelt med fler datorer

Flera andra av våra läsare bekräftar dessa påståenden och anger att de är utrustade med en PC som tidigare inte var kvalificerad för Windows 11, som kan installera Windows 11 22H2 sedan uppdateringen var tillgänglig på Release Preview-kanalen, inklusive de är en del av.

Microsoft har kommunicerat i ämnet och indikerar att det är en bugg. Komponentbegränsningarna för att dra nytta av Windows 11 har därför inte ändrats. En utredning har inletts och en återgång till det normala bör ske inom kort.

Vi vet för tillfället inte hur Redmond-företaget kommer att hantera de maskiner som officiellt inte kan byta till Windows 11, men som utnyttjade detta tekniska problem för att installera den senaste versionen av operativsystemet.

Stéphane, vår läsare, anger att han själv installerat Windows 11 22H2 på sin dator, att han inte märkte något problem och att drivrutinerna fungerar normalt.

Om samma ämne:
Windows 11 22H2 kommer att leverera en liten mängd 35 inbyggda applikationer

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button