Microsoft Exchange: FBI-razzior för att lösa ett allvarligt problem

Otrolig irruption avFBI att lösa ett stort problem Microsoft Exchange. Tusentals i riskzonen server. En lyckad operation, men en som är otrolig. Faktum är att inget liknande har hänt tidigare! Här är alla detaljer om denna nyfikna nyhet.

Microsoft är otroligt, på grund av Exchange har det lyckats störa FBI också

Den här gången är det ett fel på Microsoft Exchange riktigt farligt och företaget, grundat av Bill Gateslyckades hon störa FBI också.

Microsoft hade i princip lämnat en del öppet brister i e-postservrarna Utbyta. Detta hade gjort det möjligt för gruppen Hafnium cyberbrottslingar att sprida en typ av skadlig programvara kallad ransomware. Detta virus kan inte bara blockera en enhet helt, utan det kräver också en lösen som ska betalas för att kunna låsa upp den.

Det fanns tusentals servrar fortfarande i fara som, trots olika rapporter, de hade inte städats. De fallerande företagen var amerikanska. Detta förklarar anledningen till ingripandet av FBI som bokstavligen utnyttjade Microsoft Exchange-felet för att komma in i dessa och eliminera alla farliga element.

Framgång Roger

Operationen på servrarna i fara för Microsoft Exchange-felet, bekräftade FBI, var framgångsrik och avvärjde möjliga värsta tänkbara scenarier. Det sällsynta är att, om än i ett gott syfte, vad byrån har gjort är en kränkning, en obehörig åtkomst även om det följer ett beslut från domaren.

Skyldigheten att agera kom när det verkade som att dessa företag inte kunde ingripa på deras servrar. Enligt FBI själv var det som om det fanns ingen som kunde hantera problemet. Det var därför han valde att ingripa genom att åtgärda Microsoft Exchange-bristen.

Under tiden kylde Microsoft ner servrarna genom att experimentera med en ny nedsänkningsmetod. Vem vet om de har märkt något.

Relaterade Artiklar

Back to top button