Microsoft Edge kommer snart att kunna redigera PDF-filer

Windows 11-testning

Utan tvekan med tanken att göra hans Edge webbläsare
viktigare än någonsin, Microsoft lägger regelbundet till nya funktioner till den. Det senaste är möjligheten att lägga till text i en redan skapad PDF, men se upp, funktionen har sina begränsningar.

Det är naturligtvis ingen fråga om att modifiera ett riktigt PDF-dokument, konstruerat och färdigställt.

Läs också:
Windows 11 vill tvinga dig att använda standardwebbläsaren Edge

En ny funktion, fortfarande väldigt grundläggande

Sedan ett tag tillbaka har Edge-webbläsaren varit ganska uppskattad för sin förmåga att läsa PDF-filer bra, oavsett om den är på Windows eller macOS. Detta undviker i allmänhet att använda programvara från tredje part och är mer effektivt än Google Chrome eller Mozilla Firefox på den här övningen, även om detta fortfarande är en smaksak.

Microsoft Edge PDF Edition © Windows Senaste

Microsoft vill dock gå längre genom att låta text läggas till en redan skapad PDF direkt från Edge. Funktionen heter helt enkelt “lägg till text”, och om den så klart låter dig fylla i formulär till exempel så är den inte på något sätt kapabel att ersätta en riktig editor som Adobe Acrobat… för tillfället.

I själva verket verkar Microsoft snart vilja berika sin nya funktionalitet, och att tro Windows Senaste, kanske vi snart kan lägga till anpassade textrutor. Vi pratar också om möjligheten att ändra bredden på kolumnerna och välja mellan flera stilar: smal, medium eller bred.

Microsoft skulle fortfarande ha många andra idéer och funktioner för att göra Edge ännu mer intressant och, vem vet, kanske en dag återfå lite kontroll över Google Chrome?

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button