Microsoft Edge: en bugg hindrar webbläsaren från att stängas

Microsoft Edge

En bugg kan hindra webbläsaren Microsoft Edge
att stänga ordentligt.

Microsoft undersöker och har just inaktiverat funktionen ” Startup Boost “.

Läs också:
Microsoft Edge: ett barnläge i betaversionen och en bättre läsare i alfa

En liten hicka på Microsoft Edge

Nyligen gav Microsoft sin Edge-webbläsare en ny funktion, dubbad Bootacceleration (eller Startup Boost) som maximerar webbläsarens prestanda så snart den öppnas. Detta resulterar i en prestandaökning som varierar mellan 29 och 41 %, enligt Microsoft.

Men sedan några dagar tillbaka har vissa användare upplevt olika fel med Microsoft Edge. Bland de buggar som stött på, oförmågan att stänga webbläsaren, som startar om automatiskt.

Microsoft Edge © Microsoft

Ännu värre är att Microsoft Edge-webbläsaren ibland fortsätter att köras i bakgrunden när den är stängd, och vissa kan ha upp till 20 processer som körs samtidigt, vilket uppenbarligen påverkar maskinens prestanda.

På Microsofts sida har vi redan reagerat, genom att tillfälligt avaktivera funktionen Startup Boostsom tidigare var aktiverat som standard.

Vårt team arbetar med att åtgärda några problem där vissa kunder ser att webbläsaren öppnas igen direkt efter att de avslutat appen och/eller ett meddelande om att återöppna flikar när Startup Boost är aktiverat förklarar företaget.

Microsoft Edge

Om du är osäker kan du naturligtvis kontrollera din Microsoft Edge-webbläsare genom att gå till inställningarSystemet. Det är här du bland annat kan aktivera/avaktivera alternativet Bootacceleration.

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button