Microsoft Edge: Du kommer snart att använda en ny typ av sökning

Microsoft testar just nu en ny sökfunktion för sin flaggskeppswebbläsare, Kant. Som påpekats av vissa medlemmar verkar det nu vara möjligt att uppträda sökningar med endast bilder. Funktionen verkar endast vara tillgänglig för medlemmar i Early Access Program via i Kanarieöarnas kanaler Och Dev. Genom att använda en bild som källinformation får du samma resultat som en textsökning.

Som visas i skärmdumparna som delas av en användare av Redditnär bilden har analyserats kommer Edge att erbjuda en urval av relaterade webbsidor och information i en särskild sidofältsflik. För att komma åt omvänd bildsökning kan användare med tidig åtkomst högerklicka på en bild och välja “Sök bild i sidofältet” från rullgardinsmenyn.

Microsoft Edge: Funktionen är redan tillgänglig för betaanvändare

Funktionen är baserad på befintlig funktion “Sök i sidofältet” efter texten, som släpptes i en fullständig offentlig version tidigare i år. Förutom att tillhandahålla bilder och webblänkar relaterat kommer den nya Edge-sökningen också att extrahera allt textinnehåll som kan vara användbart för att dekryptera lågupplösta bilder.

Föga förvånande, den nya typen av forskning drivs av Bing sökmotor ägs av Microsoft. Det finns ingen indikation på när Edge kommer att tillåta användare att utföra samma typ av sökningar med Google. Även om funktionen redan är tillgänglig för betaanvändare, har den ännu inte gått igenom den stabila betakanalen för stationära och mobila enheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button