Microsoft Defender släpar efter Avast, AVG och Avira

Microsoft Defender © © Microsoft

Specialiserad på utvärdering av lösningar antivirus, AV-Comparatives har delat upp en tabell som låter oss mäta effektiviteten hos den huvudsakliga programvaran som är tillgänglig under verkliga användningsförhållanden. Microsoft Defender är inte rankad så bra som vi skulle vilja.

Inför vissa konkurrerande verktyg lyser inte Microsoft Defender så mycket som vi skulle vilja. I en jämförande tabell publicerad av AV-Comparatives kommer Microsoft-lösningen, installerad som standard på Windows, långt efter verktygen i Avast, AVG eller Avira. Förra året lyckades verktyget dock bli bättre.

(Liten) roadtrip för Defender

AV-Comparatives är baserat på ett scenario som gör det möjligt att efterlikna verkliga användningsförhållanden för att uppskatta effektiviteten av antiviruslösningar när operativsystemet konfronteras med webben och dess faror.

Microsoft Defender © © AV-Comparatives

Vad gäller Microsoft Defender visar AV-Comparatives tester två falskt positiva i år istället för 0 förra året och en faktisk kompromissfrekvens på 1%. Blockeringsgraden är också 99 % (siffran oförändrad från 2021), jämfört med 100 % för de tre konkurrerande lösningarna som nämns ovan. Alla tre har också förbättrats avsevärt jämfört med den delade balansräkningen förra året… medan Microsoft Defender har gått tillbaka något.

Misslyckade ansträngningar hos Microsoft?

Som påpekats Neowin, är det förvånande att notera att Microsoft Defender gick betydligt sämre än förra året inom området falska positiva resultat. I mars förra året hade Microsoft verkligen meddelat att de arbetade med dessa falska positiva resultat när dess verktyg av misstag upptäckte en Office-uppdatering som skadlig. Uppenbarligen har företaget bara förvärrat situationen, vilket är ganska oroande.

För ett verktyg som är installerat som standard, och därför används av hundratals miljoner Windows-användare runt om i världen, borde Microsoft helt klart göra bättre ifrån sig. Vi kommer att se nästa år, med nästa slutsatser av AV-Comparatives, om företaget har lyckats höja ribban… eller om vi tvärtom är i början av en nedgång för Defender inför konkurrerande lösningar (och ofta avgiftsbelagd).

Källa: Neowin

Bästa antivirus, 2022-jämförelsen

De senaste åren har präglats av den massiva användningen av distansarbete, cyberbrottslighet går bättre än bra. Vi är fortfarande, tyvärr, i en situation som gör att användningen av en komplett säkerhetssvit starkt rekommenderas, till och med nödvändig, i alla fall under Windows. Och det är mot denna bakgrund som vi har granskat de bästa säkerhetssviterna som är tillgängliga på PC för att fastställa det bästa antivirusprogrammet för 2022 (uppdateringen för oktober 2022).
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button