Microsoft Defender rapporterar ransomware-aktivitet på Office-uppdateringar

Microsoft Defender ATP © Microsoft

Detta är goda nyheter för dem som trodde att de senaste uppdateringarna för Microsoft Office kan innehålla en Ransomware.

Allt verkar nu vara tillbaka till det normala, eftersom ransomwaren som upptäckts i själva verket är falska positiva resultat.

Potentiell ransomware i Microsoft-uppdateringar

Mer rädsla än skada. Onsdagen den 16 mars trodde Windows-administratörer på en potentiell cyberattack av ransomware-typ som påverkar ett antal användare som vill uppdatera tjänsten Office 2021. I verkligheten var det inte det.

Med onlinehoten som ständigt ökar, skulle det ha varit desto mer katastrofalt att distribuera ransomware genom Microsoft-uppdateringar. Och detta medan Redmond-företaget har implementerat i sin uppdatering för Office ett sätt att lättare upptäcka potentiell ransomware.

Som ett resultat fick Windows-administratörer några kallsvettningar. Enligt en Microsoft-rapport, ” Från och med morgonen den 16 mars kan kunder ha stött på en serie falska positiva upptäckter som tillskrivs en upptäckt av ransomware-beteende i filsystemet, och varningar utlöstes på OfficeSvcMgr.exe “.

Tillbaka till det normala för Office-användare

Windows Defenders skenande beror därför inte på en skarp upptäckt av en hittills gömd ransomware. ” Vår undersökning avslöjade att en nyligen implementerad uppdatering av tjänstkomponenterna som upptäcker ransomware-varningar introducerade ett kodproblem som gjorde att varningar utlöstes när inget problem fanns. “tillade Microsoft.

En uppdatering av molnlogiken har gjort det möjligt att lösa problemet, vilket gör det möjligt att stoppa de otidiga rapporterna om ransomware som… inte är det. Till ” regn av varningar mottogs i onsdags av Microsofts säkerhetstjänster har därför lyckats lugnet.

Redmond-företaget har ännu inte kommunicerat vidare i ämnet, men fortsätter att arbeta med att förfina upptäckten av potentiella virus i sina egna tjänster, vilket inte skyddar det från hicka då och då. Naturligtvis bör detta inte på något sätt minska vår dagliga vaksamhet mot allvarliga hot som ransomware.

Du är det verkliga säkerhetsproblemet för din dator, hur skyddar man den?

Ett populärt talesätt bland systemadministratörer är att “det största säkerhetshålet är stol-tangentbordsgränssnittet”. Men vad kan det här gränssnittet vara i ursprunget till så många ondska i den digitala världen? Tja… det är du. Tja, inte riktigt DU, som läser oss, utan snarare den mänskliga användaren bakom varje skärm. Du behöver inte ta det personligt!
Läs mer

Källa: Pipande dator

Relaterade Artiklar

Back to top button